Nye Flesland med spesiell fasade

Utbyggingen av ny terminal på Flesland flyplass har fått spesialdesignede fasadeplater som ikke finnes andre steder. Arkitekten og blikkenslagerne har samarbeid om en løsning som ble gunstig i pris.

Fakta om prosjektet


Blikkenslagere:
J Johnsen & Sønner AS, Bygg og Ventilasjon AS

Ventilasjon:
GK Inneklima AS

Utbygger:
Avinor AS

Entreprenører:
LAB Entreprenør AS og Hent AS

Arkitekt:
Eskil Andersen, Nordic – Nordic – Office of ArchitectureDen nye terminalen har fått 63 000 m² plass og har nå et total terminalområde på 85 000 m². Med 6 nye gater er det nå totalt 15 gater på flyplassen. Kostnadsrammen er på 3,6 milliarder kroner.
20 nye butikker og serveringssteder har fått plass sammen med større areal totalt for passasjerene å bevege seg på. Utbyggerne av den nye terminalen har fått en fasade som er spesialdesignet kun for Flesland.

Trekanter

Den trekantede utformingen fører til at når de er montert sammen skapes det et flott grafisk element i de ellers store flatene. Med de ulike lysforholdene og værforholdene som er i Bergen vil det skape forskjellige effekter. Arkitekt Eskild Andersen kan fortelle om utgangspunktet for å tegne noe nytt, var å spare penger.

Rimeligere

Med trekantet design kreves det færre knekkpunkt og innfestinger, og selve produksjonen som Bygg og Ventilasjon (BOV) har stått bak har derfor blitt rimeligere enn vanlige firkantede plater. Til sammen har BOV montert 13 000 kvadratmeter med utvendig fasade, pluss gesims og beslag, samt overgangsbeslag. I tillegg har de montert ventilasjonsrister til fasadene.

Elefantrister

J Johnsen & Sønner har hatt arbeid innvendig med blant annet beslag rundt de store synlige bærende dragerne. Det har vært ulike beslag rundt omkring som heisomramninger i rustfritt stål, ventilasjonsrister med perforterte og elokserte aluplater med kraftige elefantrister som understøtte. De har også montert komposittplater med skjult innfesting under gangbruer både inne og ute, bryterpaneler i rustfri utførelse og sokkelbeslag.
GK Inneklima har hatt ansvar for ventilasjonen på flyplassen.

Powered by Labrador CMS