Nyheter

Aleksander Fossan tok med jobben til Molde da kjærligheten lokket ham sørover.
Aleksander Fossan tok med jobben til Molde da kjærligheten lokket ham sørover.

Åpner ny avdeling i Molde

Da kjærligheten dro Aleksander Fossan til Molde, ble resultatet en oppstart av en avdeling for trønderfirmaet.

Publisert

Etter tre år i firmaet med adresse Steinkjer ble Aleksander Fossan lokket sørover og var på jakt etter ny jobb i Molde. Men da ønsket arbeidsgiveren Ventilasjon og Inneklima AS å bruke muligheten av å starte opp egen avdeling i byen og Aleksander fikk spørsmålet.

– Istedet for å bruke dem som referanse for å få ny jobb, ble det et ja på at jeg skulle starte opp en egen avdeling. I første omgang er det bare jeg som jobber her, men på sikt vil det vokse, sier Aleksander Fossan til Blikkenslagere.no.

Han flyttet i sommer og begynte å forhøre seg med ulike deler av byggebransjen om mulighetene. Etter hvert fikk han positive signaler om det var plass til en slik avdeling i Molde.

– Flere har sagt til meg at det er behov for flere aktører i dette distriktet. Derfor har firmaet blitt godt tatt imot og det ser positivt ut med flere aktuelle kontrakter på gang.

Firmaet leier foreløpig et kontorlokale sentralt i byen og Aleksander bruker bilen som utgangspunkt når det skal gjøres jobber i distriktet.

I bilen har Aleksander Fossan utstyret som trengs for å jobbe med ventilasjon og luftmålinger.Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media
I bilen har Aleksander Fossan utstyret som trengs for å jobbe med ventilasjon og luftmålinger.Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media

Servicejobber

Fra før er han vant til å reise landet rundt på jobber og har derfor lett for å tilpasse seg nye forhold. Gjennom bedriftens avtale med Flexit Proffpartner får bedriften en del henvendelser, særlig på boligventilasjon. Nå jobber blant annet med innsalg av Flexits syststem Eco Nordic til bolighus, som er en kombinasjon av varmepumpe og ventilasjon pluss varmtvann.

– Når vi først får prosjekter som gjennomføres er det ofte serviceavtaler i etterkant. Det tar tid å bygge seg opp, men nå føler jeg at vi er godt i gang.

Aleksander vil få besøk fra hovedkontoret i Steinkjer til prosjektering og montering når det er større prosjekt på ventilasjon som skal utføres. Prisnivået er ikke så verst for ventilasjon i Molde-regionen, mens det i Trøndelag og de største byene er sterkt press når anbud leveres inn.

Bedriften jobber med prosjekter over hele landet og påtar seg de fleste oppgaver innenfor ventilasjon 0g inneklima, slik som montering, service, filterskifte, reparasjoner, luftmåling og innregulering. De kan også foreta lønnsomhets-beregninger på gamle aggregater for å beregne sparte driftskostnader med å skifte til nytt.

– Det er viktig å fortelle kunden hva som kan være lønnsomt med ny ventilasjon, påpeker han.

Powered by Labrador CMS