Nyheter

Malin Skaug er både stolt og glad over faget og jobben sin hos Dahle Blikk i Trondheim.

Årets lærling Malin Skaug: – Stolt og glad i faget

– Det skjer så mye i løpet av arbeidsdagen. Det er så mange forskjellige oppgaver. Det er hele tiden nye utfordringer, og jeg lærer noe nytt hver eneste dag.

Publisert

Det sier Malin Skaug som nylig ble kåret til Årets lærling og fikk skryt av juryen for sin innsats «langt ut over det som er forventet av en lærling». Det var Trøndelag fylkeskommune ved yrkesopplæringsnemnda som kåret henne.

Rekrutterer gjerne jenter

Malin Skaug (25) tok svenneprøve i ventilasjons- og blikkenslagerfaget etter å ha gått i lære hos Dahle Blikk AS i Trondheim. Hun «utviste svært god kunnskap og faglig dyktighet», heter det i begrunnelsen. Hun leverte også «den beste svenneprøven på 11 år som er utført i den utvendige delen/verkstedskunnskap innen faget». I tillegg anføres det at hun «er godt likt og respektert av kolleger og anlegg- og prosjektledere hos entreprenører som bedriften har oppdrag for».

Torgeir Rønning i Dahle Blikk er veldig glad for at han har fått Malin Skaug som en del av staben i firmaet.

– Vi rekrutterer gjerne jenter som vil lære seg faget!, sier Rønning.

Malin Skaug vokste opp på Heimdal der hun bodde til hun var fire år før familien dro til Byåsen i Trondheim. Hun flyttet senere til Lørenskog der hun tok flyfag for å bli flymekaniker. Men etter to år flytter hun hjem igjen i 2015:

Voksenlærling

– Jeg var på Utdanningsmesse i Nidarøhallen. Der ble jeg hanket inn av lederen for opplæringskontoret, Lisbeth Schjelde. Hun plukket meg opp, rett og slett, forteller Malin med et smil. På det tidspunkt hadde hun egentlig tenkt å bli ingeniør:

– Der og da fikk jeg lyst til å gjøre noe mer praktisk. Jeg ble rett og slett veldig fascinert av faget, sier hun.

Neste steg var å gi Lisbeth Schjelde CV’en og hun sørget for å sende den videre til forskjellige bedrifter. Det resulterte i intervjuer, deriblant hos Dahle Blikk som kontaktet Malin ganske umiddelbart. Og da kom tilbud om jobb og lærlingekontrakt.

– Dette var i 2017. Jeg var såkalt voksenlærling i tre og et halvt år. I tillegg hadde jeg timer med teori og en tverrfaglig eksamen og en fagprøve, forteller Malin. Og som nevnt gikk den prøven veldig bra.

Veldig godt mottatt

Hvorfor er blikkenslagerfaget så spennende, etter din mening?
– Det skjer så mye forskjellig i løpet av arbeidsdagen. Det er så mange forskjellige oppgaver. Det er hele tiden nye utfordringer, og jeg lærer noe nytt hver eneste dag. I det hele tatt er det et kjempespennende fag som gir meg masse hver dag på jobb.

– Det er ikke mange jenter som deg i faget. Er du blitt godt mottatt, føler du?
– Ja, jeg er blitt veldig godt mottatt! Av alle jeg har vært i kontakt med i bransjen. Og alle kollegene mine synes det er hyggelig at det også er jenter i faget, forteller Malin som kjenner to-tre andre blikkenslagerjenter i Trondheims-området.

God og sikker jobb

På Dahle Blikk er det 11 ansatte, inkludert daglig leder Torgeir Rønning. Og akkurat når vi nå tar intervjuet er det hele tre lærlinger i bedriften. Alle de tre er gutter.

Når Malin Skaug ikke er på jobb går hun gjerne på småviltjakt og fjellturer. Så prøver hun og få kvalitetstid med venner, familie og kjæreste.

– Dessuten pusser jeg opp en leilighet i Trondheim og det er et evighetsprosjekt!

Hvordan ser du på blikkenslagerfaget fremover?
–  Jeg føler meg ganske sikker på at jeg vil ha en god og sikker jobb i fremtiden. Det er ikke hvem som helst som kan gjøre blikkenslagerarbeid. Det er ganske enkelt et håndverk. Og det er jeg veldig stolt av. Derfor ser jeg fremtiden lyst i møte, sier Malin Skaug.

Powered by Labrador CMS