Nyheter

Ble permittert, startet egen bedrift

Da han ble permittert valgte blikkenslageren å starte opp for seg selv med ventilasjon.

Publisert
Nils Andreas Pedersen har startet Pedersen Ventilasjon AS.

For to år siden måtte Klimateknikk permittere ansatte. Da valgte Nils Andreas Pedersen å begynne for seg selv i stedet.

– Jeg hadde jobbet i bransjen i nærmere 30 år og følte behov for å kunne drive for meg selv. For to år siden startet jeg enkeltmannsforetak, men har nå gått over til aksjeselskap, sier Pedersen.

Firmaet er registrert i Byrknesøy, men har oppdrag i hele Bergens-regionen.

– Jeg har jo lang erfaring fra bransjen og kan ta på meg alle typer oppdrag som ikke er for store, sier Pedersen som tidligere jobbet for blikkenslager Erik Hansen AS.

Han har stort sett hatt bra med oppdrag etter at han startet for seg selv, men om det skulle bli litt roligere perioder har han stort kontaktnett.

– Jeg kan ta kontakt med gamle kjente og leie meg ut når det er behov.

Mye service-oppdrag

Pedersen har blant annet også vært innom GK og hatt oppdrag offshore som er nyttig erfaring.

– Jeg tar alle typer oppdrag med ventilasjon. En del service for Bergen kommune er det jevnlig med bytte av filter og annet som skal gjøres, sier blikkenslageren.

Det kan være service og filterbytte på leilighetsbygg, bytter vifter og annet som kunden trenger.

Lei byråer

Nå har bedriften vel millionen i omsetning, men en det er tøff konkurranse fra mange hold.

– Største utfordring er bemanningsbyråer som ødelegger markedet for oss andre. Å slåss mot dem som presser prisene er ikke bare hyggelig. Jeg ønsker å ta en så bra pris som mulig for å ha en god drift i firmaet, sier Pedersen.

Han har valgt å drive alene og vil helst fortsette med det. Om han finner en som kan bidra til at de blir to, kan det bli aktuelt å utvide litt. Men noe mer er ikke av interesse, mener 52-åringen.

Lite overskudd

– Jeg kunne leid inn folk fra Polen eller andre steder og tatt større oppdrag, men det ser jeg ikke som aktuelt. Om det kniper, har jeg en sønn jeg kan få hjelp av og har også en annen samarbeidspartner å bruke ved behov, sier Nils Andreas Pedersen som trives han nå godt med å være liten, fleksibel og allsidig innen ventilasjon.

Powered by Labrador CMS