Nyheter

Karlsen & Nordseth Entreprenør AS fikk Bygg og Bevarprisen 2021 for arbeidene på Historisk museum i Oslo.

Blikkenslagerarbeider gikk til topps

20 tonn kobber er brukt på taket på Historisk museum i Oslo. Utførelsen ga entreprenøren Bygg og Bevarprisen 2021.

Publisert

Årets Bygg og Bevar-pris gikk i år til Karlsen & Nordseth Entreprenør AS som står bak arbeidene med Historisk museum i Oslo. Egne fagfolk, fokus på lærlinger, og høy kvalitet på arbeidene kjennetegner leveransen og ble utslagsgivende for juryen.

Historisk museum på Tullinløkka i Oslo er et fredet kulturminne, og er rangert av Riksantikvaren som ett av de 50 viktigste prestisjebyggene i Norge. Museet ble tegnet av Henrik Bull i Art Nouveau-stil og stod ferdig i 1902.

I 2017 la Universitetet i Oslo ut et anbud på rehabilitering av signaturbygget. I bestillingen til Universitetet i Oslo lå det blant annet rehabilitering av 2000 kvadratmeter med tak, og 4000 kvadratmeter med fasader. Jobben fikk Karlsen & Nordseth Entreprenør. I tillegg til tak- og murarbeider, har over 600 vindusrammer blitt tatt ut og restaurert.

Det har gått med ca. 22 tonn kobber på den nye dobbeltfalsede skivetekkingen på taket.

Juryens begrunnelse

Juryens leder Sjur Mehlum, mener det er mange grunner til at Karlsen & Nordseth stakk seg blant årets nominerte.

I juryens begrunnelse heter det: Årets vinner av Bygg og Bevar-prisen har gjennom et omfattende arbeid med et av Norges viktigste signaturbygg utvist ekstremt høy kvalitet i alle ledd. Karlsen & Nordseth Entreprenør er et firma som satser på å levere godt håndverk innenfor flere fag, og bruker egne folk i murarbeid, blikkenslagerarbeid og tømrerarbeid. I tillegg satser de på lærlinger, slik at de kan være med å forme morgendagens dyktige håndverkere. Juryen anser håndverket i dette prosjektet som svært godt utført, og bedriftens formidling av prosjektet gjennom en egen nettside som en flott plattform for å spre kunnskap og erfaring.

På taket er det utført utallige blikkdetaljer, forsterkninger av hele bærekonstruksjonen, tekkearbeider, nye nedløpsløsninger og rehabilitering av piper tårn, og overlys.Foto: Karlsen & Nordseth Entreprenør AS

Stolt vinner

– Vi er utrolig stolte over at vi blir tildelt årets Bygg og Bevar-pris. Vi i Karlsen og Nordseth har over 30 års erfaring i byggenæringen, men de siste femten årene har vi spesialisert oss i historisk rehabilitering. Jeg vil sørge for at alle våre ansatte som har vært involvert i prosjektet får delta i denne fantastiske tilbakemeldingen denne prisen utgjør for oss som fagfolk innen antikvarisk rehabilitering, sier daglig leder Anders Karlsen.

Alle buede profiler og utsmykninger er i hele platelengder så det har vært nødvendig å utvikle spesialverktøy, tilpassede valser og stansemaskiner i tillegg til håndsveising av overkurvede profilbeslag.
Powered by Labrador CMS