Nyheter

Dansk ventilasjon uten kanaler

Med aggregater på hvert rom uten kanaler, ønsker danske Airmaster å ta opp kampen mot de store ventilasjonsentreprenørene.

Publisert

Selskapet jobber målbevisst med å markedsføre desentral ventilasjon som et alternativ i markedet.

Airmaster har nemlig klare ambisjoner i Norge hvor de selger løsninger for inneklima i hjem, skoler og næringsbygg.

Selv om de har vært i Norge i 4 år og er representert i 11 land, er desentral ventilasjon et forholdsvis ukjent begrep.
– Fordelene er først og fremst at vi slipper alt av kanaler og alt som er relatert til brannsikring i konvensjonelle anlegg. Her opererer vi innenfor én og samme branncelle, noe som reduserer kostnadene vesentlig, sier salgssjef Trond Jensen til vvsaktuelt.no.

Han viser til uten kanaler blir det ikke eksterne trykkfall og dermed kan de skilte med SFP-verdier under 0,9 mot forskriftskravet på 1,5.

Behovsstyrt

– Desentral ventilasjon betyr i praksis også behovsstyrt ventilasjon, der vi kan sette inn bevegelsessensorer, CO2-følere eller hygrostater, forteller Jensen.

Airmaster har allerede levert 4 000 aggregater i Norge. De jobber aktivt mot rådgivende ingeniører, entreprenører, eiendomsforvaltere privat og det offentlige for å markedsføre sine løsninger.

Det negative er at det blir flere enheter å vedlikeholdes med aggregat på hvert rom som skal ha filterskifte, men firmaet hevder de totalt kommer 20-30 prosent lavere i pris sammenlignet med et sentralt anlegg.

Nå er de i forberedelse mot løsninger som har Internet of Things og det er mulig å ha integrert kjølemodulstyring.

Powered by Labrador CMS