Nyheter

Dette anlegget får en spesiell taktekking.

Denne maskinen sparer deg mye tid og ressurser

En ny maskin som er eneste i sitt slag i Norge har gjort jobben med å sveise taktekkingen både effektivt og med godt resultat.

Publisert

Derbigum er leverandøren av 4200 m2 av Derbigum GC på toppen av høydebassenget. Byggherre har vært Consto Anlegg Nord AS og det er Svein M Jentoft AS som har vært utførende taktekker. Derbigum GC er helsveiset med maskinen Easy-Max på betong. Det har sikret god fremdrift og godt resultat.

– Maskinen legger i snitt ca. 500 m2 om dagen og det er da 500 m2 som er helsveiset! Til å operere maskinen trengs kun en operatør og en hjelpemann. Hvis dette skal sammenlignes med tradisjonell håndtekking, så går vel dette ca 3 ganger så fort – uten at det sliter på arbeiderne. Tradisjonell håndtekking er statisk og tungt arbeid, sier distriktssjef i Derbigum Norge AS, Fredrik Nygård.

Maskinen, brukes på dekker fra 200 m2 til flere 1000 m2.

– Vi har nå to maskiner i Norge. En som står i Sandnes som en kunde har kjøpt, og en som Derbigum Norge eier og leier ut til våre forhandlere. Maskinen er unik fordi det kun går an å bruke Derbigum membraner på den, sier Nygård.

Når det er større prosjekter, som høydebassenget i Tromsø, kommer den til sin rett. Dette er et unikt prosjekt på flere måter. Volumet på bassenget er 20 000 m3 vann og det er totalt sprengt 40 000 m3 fjell. Det er gått med 6000 m3 betong til basseng og ventilkammer.

Anlegget er midt i et turområde og turgåere skal kunne gå på taket, Det setter store krav til taktekkingen. Det er brukt vanntrykkmembran som også er med på å forme landskapet.

– Derbigum GC er en ekstremt robust membran for anleggskonstruksjoner. Den er spesielt utviklet for å gi økt bestandighet mot store belastninger ved anleggsarbeider, og er ideell til et omfattende prosjekt som Nord-Tromsøya høydebasseng, sier administrerende direktør i Derbigum Norge & Sverige, Bengt Løkke, i en pressemelding.

Dette anlegget får en spesiell taktekking.

Vanntett

Taktekkeren Svein Mortensen Jentoft eier Svein M. Jentoft AS og startet allerede i 1981. Siden 1984 har Derbigum vært hovedleverandøren for membraner og flate tak.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen. Utleggingen av Derbigum-membranen skjedde ved bruk av en Easy-Max maskin som effektivt sveiser den 5 mm tykke GC-membranen til betongdekket, og gir et sterkt og vanntett sjikt, uttaler Jentoft.

Han peker på at det spesielle med akkurat dette prosjektet var muligheten av å skape og forme landskapet med EPS slik at anlegget kan bli en del av terrenget det er bygd på.

Veldig fornøyd

– Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet og at vi kunne overlevere jobben uten anmerkninger, sier Jentoft.

Fredrik Alver Okkenhaug, prosjektleder i entreprenørfirmaet Consto Anlegg Nord AS, er imponert over taktekkerarbeidet som er utført og ikke minst den robuste vanntrykksmembranen.

– Prosjektet har så langt gått etter planen, og vi er imponert over taktekkerarbeidet som er utført av Svein M. Jentoft AS.

Et spesielt anlegg er bygd i Tromsø med tykk membran for å tåle vann og gåing.
Slik skal bygget fremstå når det er ferdig.
Powered by Labrador CMS