Nyheter

Hanne Rausand har nå startet som avdelingsleder for Langvas i Molde.

Følger i farens fotspor som leder

Hanne Rausand ble spurt om å ta over etter sin far som avdelingsleder og takket ja. Hun startet med å ansette flere folk.

Publisert

Nytt år medførte ny jobb for Hanne Rausand. Etter flere år i Fagblikk AS ble hun spurt av ledelsen ved hovedkontoret i Ålesund om å overta Molde-avdelingen til Langvas AS.

– Jeg har vokst opp med å se min far jobbe som blikkenslager, og det er derfor spennende å ta over som avdelingsleder etter ham, sier Hanne Rausand.

Fortsatt vil Torbjørn Rausand jobbe i bedriften ett år eller to, før han blir pensjonist. Men nå var det på tide å slippe til nye generasjoner, og ingen ting var mer naturlig enn at datteren overtok.

Avdelingen i Molde har hatt 8 ansatte, hvor fem av dem er blikkenslagere. Bedriften har hatt tre taktekkere, men har nå styrket denne avdelingen med to nye taktekkere. Dermed har Molde-avdelingen 10 ansatte inkludert avdelingslederen.

Langvas gikk nylig ut både i Ålesund og Molde med etterlysning av både flere taktekkere og blikkenslagere for å ta unna økende arbeidsmengder.

Må utdanne selv

– Blikkenslagere er det vanskelig å få tak i. Derfor må vi basere oss på å utdanne dem selv, påpeker Rausand.

To som har vært lærlinger er nå ferdig med læretiden og skal ta svenneprøven. Når det er gjort er det planen å få tak i en lærling til som kan utdannes til faget.

Etter en økonomisk snuoperasjon for flere år siden, opplever Langvas økende oppdragsmengder både i Ålesund og Molde.

– Akkurat nå er det litt rolig slik det pleier å være i januar, men vi regner med at det kommer flere litt større prosjekter utover våren, sier Hanne Rausand. Nå er det mest små blikkenslager-jobber og taktekking.

Nytt sykehus

Å bruke den rolige tiden til å sette seg inn i sin nye jobb, gir en god start. Samtidig er det et ansvar å fylle opp ordrebøkene slik at de ansatte har nok å gjøre.

På sikt ser Langvas for seg mulighet til å bli med på prosjektet med nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal. Prosessen har tatt tid og det er ennå usikkert hvordan konseptet blir og hvem som får totalentreprisen.

– En slik jobb blir så stor at det er aktuelt å gå sammen med flere blikkenslager-bedrifter i distriktet for å jobbe sammen, påpeker Rausand.

Hun har jobbet som prosjektleder i flere år og har opparbeidet seg bred kunnskap om bransjen. Likevel er det ekstra krevende å skulle være avdelingsleder.

– Her blir det mer administrative oppgaver som jeg må sette meg inn i og et større ansvar for å sørge for at alle har noe å jobbe med, sier Hanne Rausand.

Powered by Labrador CMS