Nyheter

Hjalp til med kunstverk på Oslo S

Blikkenslageren hoppet av stresset i Oslo og startet for seg selv med blant annet å hjelpe samboeren som er kunstner. Nå har han bidratt til synlig kunst på Oslo S.

Publisert

Synlig for alle som passerer forbi ved Oslo S og sjøsiden av Flytogterminalen står kunstverket som også blikkenslageren har fått være med på.

– Et slikt prosjekt har vært givende å være med på, og mer enn bare arbeid. Samtidig kan dette gi muligheter for flere lignende typer oppdrag i fremtiden, sier Kasper Kaarbø.

Han startet ved nyttår sitt eget firma Kaarbø Metall etter 15 år hos blikkenslager Sigfred Bentzen & Sønn AS. Målet var å slippe stress med store og krevende prosjekt med mindre allsidige jobber.

Foruten tradisjonelle blikkenslagerarbeider, har det blant annet blitt samarbeid med samboeren som er aktiv kunstner. Hun fikk oppdrag med en skulptur ved Oslo S, og her trengtes det faglig metallhjelp.

Kreative oppdrag

– Jeg har vel brukt 4-5 dager på dette prosjektet. Men det er jo like mye gøy som et vanlig arbeid når samboeren står ansvarlig for et slikt prosjekt som jeg kan bidra på, sier Kaarbø.

På verkstedet paret kjøpte for to år siden, ble deler av kunsten laget, før det ble fraktet inn til Oslo og satt sammen med sveising blant annet.

Her måtte de få hjelp av veteranen Ivar Ottestad som i mange år har jobbet med små og litt større kreative oppdrag innen blikkenslagerbransjen i Oslo.

Kunstverket er 8 meter høyt og er farget i gull. Det har frynser som vil flagre i vinden og skape bevegelse og spenning.

Blir lagt merke til

– Dette er uten tvil en skulptur som vil bli lagt merke til, spesielt når solen speiler seg og reflekteres i de blanke overflatene. Jeg har hatt tanker om denne hårete ideen ganske lenge. Endelig kunne den realiseres på det jeg anser som et perfekt sted for dette kunstverket, sier kunstner Signe Solberg til nettstedet Vårt Oslo.

Skulpturen er laget for å beskues både på avstand, men også å gå inn under den.

Bane Nord Eiendom har bestilt kunstverket som allerede har fått en del oppmerksomhet.

Dette har også gitt blikkenslageren fotfeste i miljøer som vil gi flere oppdrag i samme kategori.

– Jeg har fått flere spørsmål om lignende oppdrag og andre spesielle løsninger som er litt på sidelinjen av det en tradisjonell blikkenslager gjør. Men det er artig med faglige utfordringer som dette, mener Kaarbø.

Powered by Labrador CMS