Innovasjon

Lindab og John Georg Storvik er nå på plass med EPD'er for sine ventilasjonskanaler.

EPDer på ventilasjonskanaler

Lindab kommer nå med EPD på ventilasjonskanaler.

Publisert

EPD er en miljødeklarasjon som oppsummerer miljøprofilen til en komponent, et ferdig produkt eller en tjeneste på en standardisert og objektiv måte. Forkortelsen EPD brukes både i norsk og internasjonal sammenheng. EPD står for Environmental Product Declaration.

Lindab har i samarbeid med bransjeorganisasjonen VKE’s medlemmer, samt EPD-Norge arbeidet lenge for å etablere et regelverk som skal legges til grunn for utarbeidelse av EPD for ventilasjonsprodukter.

Regelverket er nå nedfelt og godkjent som en PCR (Product Category Rule) for ventilasjon, og kan nå benyttes i store deler av Europa.

Så fort PCR hadde vært på høring og var godkjent satte Lindab i gang arbeidet med å utarbeide EPD på våre galvaniserte kanaler.

Denne EPD er nå publisert på EPD-Norge sine hjemmesider og samsvarer med regelverket bransjen i fellesskap har utarbeidet.

Det samme arbeidet er gjort for kanaler produsert på Lindab sine produksjonsenheter i Sverige, slik at deres norske kunder skal være sikre på at Lindab har EPD uavhengig om leveransen er fra Norge eller Sverige.

Powered by Labrador CMS