Nyheter

De to ishockey-spillere Nichlas Kløvstad og Håkon Holmle Frøberg er i gang som lærlinger for å bli blikkenslagere.

Ishockey-gutta vil bli blikkenslagere

Drømmen er å bli profesjonelle ishockey-spillere, men nå har de også begynt på 4 års opplæring for å bli blikkenslagere.

Publisert

Allerede som 15-åringer flyttet de hjemmefra for å søke drømmen om å bli ishoskey-spillere. Etter ferdig videregående skole begynte de å tvile om videre skolegang.

– Jeg begynte å bli lei skole og så etter andre muligheter. Ønsket var å finne et fysisk yrke, og da fristet det å bli blikkenslager, sier Nicklas Kløvstad.

Han gikk i samme klasse som Håkon Holmle Frøberg og begge spiller fortsatt ishockey på Furuset, som er i nest øverste divisjon.

Håkons Arild Frøberg er blikkenslager og er daglig leder i Søran AS.

– Han har aldri presset meg til å bli blikkenslager, og opprinnelig tenkte jeg å bli politi eller jobbe i Forsvaret. Men tanken på videre skolegang var skremmende, og etter litt fram og tilbake ble det spørsmål om det var dumt å blande jobb og familie.

Praktisk

Håkon fikk forståelse for at det å bli blikkenslager kanskje ikke var så dumt. Dette gjorde at også kameraten Nicklas ble interessert i det praktiske yrket.

Dermed endte de begge med å få avtale med Søran AS slik at de i sommer begynte på en fire års utdanning mens de jobber.

– Her blir det mest praktisk og teorien gjennom kurs er også veldig praktisk anlagt. Nå bor vi begge hjemme hos foreldrene og får betalt slik at vi slipper å ta opp studielån, sier Håkon.

De er to av 15 som nå går ut i læreperioden i Oslo og omegn.

Begge har nå videregående med studiespesialiserende som grunnlag før de fire læreårene. Det gjør det mulig å bygge på utdannelsen senere om de ønsker.

All slags vær

– De første årene vil jeg jobbe som vanlig blikkenslager. Det er kjekt å jobbe ute i all slags vær. I sommer var det minst 30 grader, og det gjør ikke noe om det blir kaldt vær heller, sier Håkon.

– Vi får brukt kroppen og lærer nye ting hele veien. På sikt er det muligheter for å gå videre med andre oppgaver. Etter 13 års skolegang er det deilig å kunne gjøre noe annet mer praktisk, sier Håkon.

Han mener at mange unge er skoleleie, og da er yrkesfag et godt alternativ der det er både teori og praksis i fin kombinasjon.

På spørsmål om drømmen om å bli profesjonell ishockey-spiller er helt lagt på hylla, svarer de:

– Vi satser nå på å bli blikkenslagere, men om det skulle dukke opp en mulighet senere så får vi se hva som skjer, sier Håkon.

Å jobbe med metall i et fysisk yrke tiltrekker de to lærlingene.
Powered by Labrador CMS