Nyheter

Slik ser det nye sykehuset i Stavanger ut på tegnebrettet, som får fasadeplater fra Lie Blikk for 70 millioner kroner.

Kjempekontrakt på fasadekledning

Tidenes største kontrakt innebærer at Lie Blikk må se seg om etter flere lærlinger og ansatte.

Publisert

De fikk tidenes julegave da de sikret seg fasadekontrakt på det nye sykehuset i Ullandshaug i Stavanger kommune. Dette blir det største byggeprosjektet i regionen noensinne. Og jula varer mye lenger enn til påske. Kontrakten vil vare helt frem til 2023 for Lie Blikk AS  i Sandnes. I løpet av 2019 starter arbeidet med å bygge fasader.

Det er det lokalt eide selskapet Faber Bygg AS som fikk kontrakten på bygging av fasader til sykehuset. Verdien på kontrakten er på rundt 456 millioner kroner. De samarbeider med flere underentreprenører. Foruten Lie Blikk er Rubicon AS, PreTre AS, Niras AS og Rambøll AS de andre samarbeidspartnere.

70 millioner

Bare for Lie Blikk innebærer kontrakten arbeid for 70 millioner kroner fram til ferdigstillelse i 2023.

– Hovedsaklig vil arbeidet foregå over to år, og dette er vår aller største kontrakt noen sinne, sier daglig leder Kate Mariann Lie.

Da nyheten kom denne uka ble det jubel, men liten tid til feiring. Nå blir det hektisk periode fremover for å planlegge alt som må til for å takle en slik stor kontrakt.

Metall-fasade

– Vi har det for travelt til å feire skikkelig, men skal markere det når vi har en liten juleavslutning, sier Lie.

Mange detaljer er ikke på plass ennå. Samarbeidspartnerne skal sammen bidra til å levere moduler av metall som skal pryde fasadene på det store bygget.

Nå blir det optimaliseringsmøter på nyåret for å finne ut en mest mulig effektiv produksjon og fremdrift på arbeidet mellom de ulike partnerne. Foreløpig vet de ikke så mye mer enn at det blir en metall-fasade.

– Mange detaljer vil bli klarlagt utover neste år, og trolig starter ikke selve produksjonen før siste del av 2019, sier Lie.

Selv om sykehuset skal stå ferdig først i 2023, vil mye av fasadejobben stå ferdig i god tid før dette.

Kate Mariann Lie har det for travelt til å feire kjempekontrakten med fasader på sykehuset.Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media

God ordrereserve

Nå blir det viktig for Lie Blikk å samordne denne rekordstore jobben med øvrige prosjektene som de også skal betjene.

– Nå må vi jobbe med å rekruttere flere lærlinger og blikkenslagere for å ta unna oppdragene. En slik stor kontrakt kan ikke føre til at vi dropper andre faste oppdragsgivere vi har, sier Lie.

Bedriften har også betydelige ordrereserver også utenom sykehus-jobben, men nå har de mer langsiktige perspektiver enn de har hatt tidligere.

Når selskapet i fjor omsatte for 56 millioner kroner, blir en kontrakt på 70 millioner kroner stor, selv om den går over flere år. Dermed er det forventet at årlig omsetning vil øke igjen etter en nedgang de par siste årene.

Powered by Labrador CMS