Nyheter

Prefa er allerede på plass i bygget ved Storbotn og senere kommer laug og Opplæringskontoret etter.

Laug og grossist på flyttefot i Bergen

AS Prefa har allerede flyttet til Storbotn. Etter sommeren skal også Opplæringskontoret og lauget flytte ut fra Skuteviken i Bergen.

Publisert

Allerede 2. januar flyttet AS Prefa ut med sin butikk. Grossisten for blikkenslagere i Bergen som har hatt tilholde i Skuteviken har daglig følt lite hensiktsmessige lokaler på kroppen. Begrensninger i trafikken og umoderne lokaler var med i vurderingen når flyttingen ble besluttet.

– Hele infrastrukturen med de gamle lokalene hadde blitt for dårlig, sier daglig leder hos Prefa, Geir Røstvær til Blikkenslagere.no

Bedriften omsetter for 55 millioner kroner og har mye trafikk inn og ut, som har blitt stadig mer krevende.

Foreløpig har Bergens Kobber- og Blikkenslagerlaug (BKKL)  og Opplæringskontoret tilhold i de gamle lokalene.

Etter sommeren

Det jobbes nå med å få det formelle i orden slik at lauget og Opplæringskontoret også kan flytte over til det nye Prefa-bygget.

– Når vi får godkjennelsen fra kommunen vil arbeidet starte med å gjøre lokalene ferdig til innflytting. Vi regner med at vi har lokalene klare for lauget og Opplæringskontoret etter sommeren, sier Geir Røstvær.

Mer egnet

Det er Prefa som står som eier for de gamle lokalene i Skuteviken, og det jobbes nå med plan for hva som skal skje med disse. Et av alternativene er salg.

– For oss vil nye lokaler kunne gi mer egnede fasiliteter, samtidig som det blir lettere å komme seg til og fra, sier Kjell Hæggernæs ved Opplæringskontoret.

Powered by Labrador CMS