Nyheter

Bjørn Kristian Pedersen jobber like under Svolvær-geita (rett over hodet hans) og ser lys fremtid med mange byggeprosjekter i distriktet.

Lysere tider under Svolvær-geita

Etter mørketid med lav aktivitet, er det lyse utsikter for blikkenslagerne i Svolvær. Flere store utbygginger gir tro på fremtiden.

Publisert

Lofotens mekka er igjen i ferd med å fylles av turister i hopetall. Men det er slutt på tiden da turistene kom til Svolvær bare noen få sommermåneder. Nå er det trafikk hele året, og det gir stor optimisme for turistnæringen med mange utbyggingsplaner.

– Vi har hatt en vinter som har vært roligere enn på lenge, men nå er det lysere tider og gode fremtidsutsikter, sier Bjørn Kristian Pedersen hos Svolvær Blikkenslagerverksted AS.

Han har stor tro på videre vekst for det som er hovedstedet i populære Svolvær. Fiske, oppdrett og turisme er bærebjelkene og det gir utbygginger som fører til arbeid med både ventilasjon og utvendige arbeider.

Et av prosjektene er et leilighetskompleks med 48 leiligheter og 10 eneboliger ved innseilingen til Svolvær.

– Her har vi oppdrag med ventilasjon som vil gi mye arbeid fra høsten av og blir et av de største prosjektene vi har vært med på, sier Bjørn Kristian.

7 ansatte jobber med både utvendige arbeider og ventilasjon.

Flere hoteller

Olav Thon har planer om et nytt hotellprosjekt og Christian Ringnes har to prosjekter på gang. Et av dem er å rive gamle bygg ved hurtigrutekaia for å bygge opp et nytt bygg. Også en lokal aktør er i gang med planer om hotellbygging.

– Ingen av prosjektene er kommet i gang foreløpig, så tidspunkt oppstart og hvem som får kontraktene er foreløpig uklart, sier blikkenslageren.

Svolvær by har 4500 innbyggere. Hele Vågan kommune har 10 000 innbyggere og er et vekstområde. Det er flere boligprosjekter på planen rundt i kommunen, samt flere næringsbygg.

Reiser litt

Vågan Blikk AS med tre ansatte har også fullt opp å gjøre framover og jobber både med utvendig blikk og ventilasjon som spesielt innebærer montering for GK Inneklima.

Både Svolvær Blikkenslagerverksted og Vågan Blikk er vant med å ta oppdrag i hele regionen. Mange store prosjekter i nærmiljøet vil kunne bidra til at bedriftene slipper å reise like mye en periode fremover.

– Nå er det jevnt med turistaktivitet hele året i Svolvær som fører til ønske om å satse mer på både hotell og aktiviteter. Det gir aktivitet også for oss, sier Bjørn Kristian Pedersen.

Svolvær Blikkenslagerverksted har fått kontrakten med ventilasjon på dette boligprosjektet sentralt i Svolvær.Illustrasjonsfoto
Dette gamle bygget ved Hurtigrutekaia skal rives og Christian Ringnæs har planer om å bygget et nytt hotell. Det kan gi mer blikkenslagerarbeid. Foto: ANders Tøsse, Vest Vind Media
Powered by Labrador CMS