Nyheter

Margit B. Roth er daglig leder i Førde Metallprodukt AS og er selv «sjelden vare»; det er ikke mange kvinnelige ledere i blikkenslagerbedriftene landet rundt.
Margit B. Roth er daglig leder i Førde Metallprodukt AS og er selv «sjelden vare»; det er ikke mange kvinnelige ledere i blikkenslagerbedriftene landet rundt.

Margit B. Roth er sjef i Førde: Opererer i hele Sogn og Fjordane

– Vi driver i hele Sogn og Fjordane og har ordrereserver for 20 millioner kroner. Det er ikke verst for en blikkenslagerbedrift i distrikt-Norge!

Publisert

Margit B. Roth er ikke selv blikkenslager, men har økonomisk bakgrunn. Hun er likevel ingen novise i bransjen; hun har vært daglig leder i Førde Metallprodukt AS helt siden 1989.

– Førde Metallprodukt ble etablert i forbindelse med at det var en avvikling av et annet firma og vi gikk derfor inn og har drevet blikkenslagerfirmaet siden.

Stolt av prosjekt

– Det er ikke mange kvinnelige bedriftsledere i faget?

– Nei, det er nok ikke det, smiler hun.

Hun forteller at firmaet er en tradisjonell håndverksbedrift som driver med fasade, tak og ventilasjon og har eget verksted med to faste blikkenslagere i tillegg til at de tar inn ekstrafolk ved spesielle prosjekt.

– Vi er Proffpartner for Flexit og Servicepartner for Systemair. Som samarbeidspartner med dem dekker vi for eksempel garantisaker i store områder. Vi driver også med radonmålinger og har alt av utstyr som trengs for å gjøre slike jobber, forteller Margit B. Roth.

Nylig ferdigstilte bedriften et større bygg i Førde som er veldig spesielt og som hun er stolt av at bedriften har bidratt med:

– Det er en stor boligblokk med næring i første etasje – et veldig flott og spesielt bygg. Byggherren er selv arkitekt og vi var med i hele prosjekteringen. Det var et omfattende, komplisert og spennende oppdrag jeg er veldig stolt og glad for at vi fikk være med på, forteller bedriftslederen.

Margit B. Roth sammen med noen av de ansatte i Førde Metallprodukt AS, fra venstre Rune Rysjedal, Artur Galek og Tim Rune Butz.
Margit B. Roth sammen med noen av de ansatte i Førde Metallprodukt AS, fra venstre Rune Rysjedal, Artur Galek og Tim Rune Butz.

På problemer

– Hvordan ser fremtiden ut?

– Akkurat nå har vi en reserve på 20 millioner kroner! Reserven strekker seg inn i 2023, forteller hun.

Det er 13 ansatte i bedriften som nylig fikk en ekstra person i staben. Sjefen opplever, som folk flest, at det er vanskelig å få tak i fagfolk:

– Ja, men vi har heldigvis en fast, stabil og dyktig stab. Det er liten gjennomtrekk. Jeg tror bransjen selv må gjøre noe drastisk overfor skolene og ungdommen, sier Margit som selv tar initiativ for å bli mer synlig lokalt:

– I høst skal den videregående skolen her ha et opplegg der vi har tenkt å være aktivt med og presentere faget. Vi må få frem at det å være blikkenslager ikke bare er å stå i et verksted og banke plater. Det er et spennende, krevende og morsomt fag!

Hun vil gjerne få frem at de hadde få problemer under pandemien:

– Mange hadde store utfordringer med fravær og syke ansatte. Her hadde vi få problemer og svært lite fravær. Grunnen var nok at bransjen tok skikkelige grep med tanke på smittevern. Det gikk utrolig bra og jeg vil gjerne få gi ros til byggebransjen – i minst her i vårt område, sier Margit B. Roth.

Powered by Labrador CMS