Nyheter

Erlend Harmens var en av deltakerne i NM i 2018.

NM i blikk utsatt til neste år

Som så mange andre arrangement blir NM i yrkesfag utsatt til neste år. Derfor blir det ikke kåret noen i vinner blikkenslagerfaget som planlagt i høst.

Publisert

Tross store fremskritt i bekjempelsen av Corona 19-viruset, vil arrangement utover høsten preges av situasjonen. Fagtreffet ble utsatt til neste år fordi det var så mye usikkerhet.

Nå varsler Wold Skills, som står bak NM i ulike yrkesfag, at de utsetter sitt arrangement til neste år. Her skulle det blant annet bli kåret en norgesmester i blikkenslagerfaget.

Foreløpig er det bare kommet ut melding fra Wold Skills om at arrangementet som skulle vært arrangert i oktober er utsatt til neste år. Nærmere bestemmelse er ikke tatt ennå, men de vil om kort tid komme tilbake til mer detaljer.

Kristiansand er stedet som NM skulle vært arrangert, og det er ikke sagt noe mer om at det blir arrangert andre steder enn i Sørlandsbyen neste år.

Stort arrangement

Siden dette ikke skulle vært arrangert før i oktober tenker mange at virus-situasjonen til da er såpass under kontroll at det hadde vært mulig å gjennomføre.

Men det er ikke bare selve kåringen av norgesmestre som er med i opplegget. Vanligvis inviteres masse skoleelever for å se på yrkesutøvelse, og følge med på kåringen. Mange av opplæringskontorene bidrar med å fremme de ulike fagene, og det er stor media-oppmerksomhet rundt arrangementet. Dagens situasjon vil kunne gi et begrenset opplegg, og da velger heller arrangøren å utsette det til neste år.

Mange arrangement

Det kan bli mange arrangement for VBL i 2021 og den nærmeste tiden vil det bli klart hvordan dette skal løses. Det kan blant annet se ut til at Fagtreffet kan bli flyttet til 2022. Det gjenstår fortsatt en del detaljer, men ett arrangement går som planlagt.

– Landsmøtet som var planlagt i Tromsø juni neste år vil gå som normalt, sier styreleder i VBL, Jan Henrik Nygård.

Powered by Labrador CMS