Nye produkter

Tata Steel skal nå bli enda bedre på stål i et nytt selskap.

Går sammen om kvalitetsstål

Tata Steel går sammen med Thyssenkrupp AG for å levere kvalitetsstål til markedet.

Publisert

Nå har Tata Steel og Thyssenkrupp AG signert en endelig avtale om å kombinere de to europeiske stålbedriftene i ett 50/50 joint venture i et nytt selskap. Det var i 2017 at det ble skrevet ut en intensjonsavtale om dette, som nå er endelig.

Det nye selskapet får navnet Thyssenkrupp Tata Steel B.V og vil posisjonere seg som en ledende pan-europeisk høykvalitetsprodusent med fokus på ytelse, kvalitet og teknologiledelse.

Felles verdier ligger til grunn for samarbeidet som er en lang arv i bransjen.

Nå er avtalen gjenstand for funksjonskontroll fra EU for endelig godkjennelse.

Foreløpig er dette så nytt at det er vanskelig for Tata Steel i Norge å si hvilke konkrete konsekvenser det vil få i praksis.

Milepæl

– Dette er en betydelig milepæl for Tata Steel, og vi forblir fullt forpliktet til den langsiktige interessen til joint venture-selskapet, sier Natarajan Chandrasakaran som er styreformann i Tata Steel.

Han er sikker på at dette vil skape langsiktige verdier for alle interessenter.

Konkurransedyktig

– Vi skal skape et svært konkurransedyktig europeisk stålprodusent basert på sterk industrielle logistikk og strategisk begrunnelse. Vi skal sikre jobber og bidra til å opprettholde verdikjeder i europeiske kjernevirksomheter, sier Dr. Heinrich Hiesinger som er administrerende direktør i Thyssenkrupp AG.

Inntil de to selskapene slår seg sammen vil de fungere som to separate selskaper som konkurrenter, men når alt er klart vil Thyssenkrupp Steel Europa og Tata Steel i Europa bli integrert i ett selskap.

Kvalitetsstål er det som er i fokus for Tata Staal.
Her er produksjonslokalene til Tata Steel.
Powered by Labrador CMS