Boligblokker i Liljendal

To blokker med næringsareal i første etasje, samt parkeringskjeller er bygd i Liljendal i Trondheim.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Blikkenslagermester Brækstad AS

Ventilasjon:
Aircomfort Trøndelag AS

Byggherre:
Liljendal AS

Totalentreprenør:
Teknobygg AS

Arkitekt:
Per Knudsen arkitektkontor ASTotalt er det bygd 15 500 kvadratmeter hvor boligdelen inneholder 82 leiligheter. Kontraktssummen for totalentreprenør Teknobygg AS er på 192 millioner kroner. For denne summen har byggherre Liljendal fått to bygg med betong i kjeller, prefabrikkerte betongelement og stålkonstruksjon i råbygget ellers. Det er brukt sandwichelementer som er hvitmalte på vegg sammen med bindingsverk.
Blikkenslagermester Brækstad AS har hatt alt av beslag, som har vært betydelige mengder.
Her er det montert beslag i form av gesimser, vinduer, takrenner og nedløp på alle balkonger.

Båndtekking

Ellers er det gjort mye overgangsbeslag. Båndtekking på inngangsparti og tak på trappehus er med DuroFrost stålplater fra Lindab.
Totalt har Blikkenslagermester Brækstad hatt oppdrag for rundt 2,8 millioner kroner i prosjektet, som er betydelig høyere enn det som først var planlagt.
– Det har kommet til en del arbeid mot slutten, slik det ofte blir i slike prosjekter, sier Kristian Brækstad som også har stått for innkassing til ventilasjonsaggregat.
Aircomfort Trøndelag AS har hatt ansvaret for ventilasjonsanlegget med prosjektering og montering. Aggregatene for leilighetene som er montert er Swegon`s Casa Smart (R3 og R5).

Varmegjenvinner

Kapasiteten er for R3 250m3/h per leilighet og 400 3/h for R5. Samtidig har de levert et komplett balansert ventilasjonssystem med høy effekt rotor varmegjenvinner for hver leilighet. Kjøkkenhette går via bypass på aggregat.
For bodarealer i kjeller er det levert tilluftsaggregatet med elektrisk varmebatteri fra fabrikat Swegon. Overskuddsvarme fra dette systemet går via bypass gjennom vegg og ut til parkeringskjeller. I parkeringskjeller er det levert og montert avtrekksventilasjon fra Systemair.

Powered by Labrador CMS