Leilighetsbygg på Orkanger

Et femetasjes bygg med 23 leiligheter og næringsareal i første etasje er satt opp på Orkanger.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Orkla Blikk & Ventilasjon AS

Ventilasjon:
Caverion Norge AS

Tiltakshaver:
Rømmetunet AS

Totalleverandør:
Vibo Entreprenør AS

Arkitekt:
Skibnes Arkitekter ASBygget måler totalt 1800 kvadratmeter og inkluderer en egen parkeringskjeller. Hele prosjektet har en prislapp på 50 millioner kroner. Det er brukt betongelementer fra Conform med vegger av bindingsverk. Kledningen er en kombinasjon av liggende og stående royalkledning. Deler av fasadene består av Cembrit-plater.

Orkla Blikk & Ventilasjon AS har tatt seg av alle utvendige blikkenslagerarbeider. Ellers er en god del beslag produsert og levert til Vibo Entreprenør, som selv har montert dem på bygget.

Tilpasninger

Det er produsert og montert cirka 230 meter parapetbeslag i to ulike farger til tre ulike tak. Ellers er det lagt cirka 490 meter med vindusbeslag på bygget. De fleste beslag som ble laget på verksted kunne monteres direkte, mens noen tilpasninger måtte til på bygget. Det er mange gjæringer på gesimsen som krevde tilpasning under montering.

Minst én ansatt fra Orkla Blikk og Ventilasjon har til enhver tid vært på denne forholdsvis store jobben, for bedriften med fire ansatte.

Ventilasjon

Caverion Norge AS har hatt ansvaret for ventilasjonen på prosjektet. De har levert Swegon Gold med kjøling for næringsdelen. Aggregatene har totalt 6500 kubikk luft med behovsstyring. Her er det åtte ulike soner som kan styres etter behov.
For boligdelen har hver leilighet Systemair boligaggregat med ulike mengder luft etter størrelsen på boenhetene.

Powered by Labrador CMS