Ventilasjon

Slik planlegges det nye bygget som skal gi rom for 6 ulike entreprenører i Melhus.

Blir samboere i ny avdeling

Etter langvarig vekst blir det etablert en ny avdeling. Samtidig blir de samboere med fem andre bedrifter i en felles satsing.

Publisert

18 ansatte i Økovent AS sin avdeling Trondheim har taklet korona-krisen bra og utsiktene fremover ser lys ut. Etter å ha tegnet rammeavtale med Trondheim kommune fra 1. april ser de for seg vekst både i Trondheim og omlandet.

– Vi har stadig mer å gjøre mot Orkland, Støren og Oppdal. Derfor passer det med en egen avdeling i Melhus som kan ta seg av dette markedet, sier avdelingsleder for Økovent AS i Trondheim, Cato Myhre til Blikkenslagere.no.

Han fikk invitasjon fra Norgeshus Gauldal Bygg AS om å bli med på et satsing på et bygg på 2200 kvadratmeter der 6 firma innen byggebransjen går sammen i Hofstad Næringspark.

Her vil Økovent, Norgeshus, Profil-Fasade AS, Gaula Graveservice, Melhus VVS og Haugen Elektro ha felles lokaler.

– Selv om vi vil holde til i samme hus er det ingen fasit at vi skal få entreprise sammen på prosjekt, men det gir muligheter for mye tettere samarbeid som vil gi oss flere jobber, sier Cato Myhre.

Ofte er det totalentrepriser, og der Norgeshus får kontrakten er det naturlig å høre med de andre bedriftene på huset først som den foretrukne partnere.

Strategisk satsing

For Økovent betyr dette en mer strategisk satsing sørover til nabokommunene til Trondheim. Når det nye bygget står ferdig i løpet av kommende vinter vil Økovent begynne med to ansatte i første omgang. Så vil utviklingen vise hvor raskt de kan vokse.

Økovent har det meste innen inneklima, fra ventilasjon til varme og kjøling. De jobber innenfor boligsektoren, industri og offentlige bygg.

– Vi har aldri hatt så mye å gjøre som det siste halve året. Selv om korona-situasjonen skapte enkelte utfordringer klarte vi å holde oppe oppdragsmengden. Fremover ser det lyst ut, sier Myhre.

Bygger selv

De 6 bedriftene vil selv stå for arbeidet på det nye bygget som vil koste rundt 30 millioner kroner. Dermed bidrar satsingen til at arbeidsstokken sikres noe å gjøre også frem i tiden.

Til sammen sysselsetter de de samarbeidende bedriftene 75 ansatte og omsetter for 160 millioner kroner. De har gått sammen om eiendomsselskapet Hofstadvegen 42 AS og vil foruten lokaler til egen virksomhet også kunne leie ut til flere andre.

1300 kvadratmeter av totalt areal på 22o0 kvadratmeter blir til lager- og produksjonslokaler, mens 900 kvadratmeter skal brukes til kontorer og fellesareal.

Powered by Labrador CMS