Ventilasjon

Forum fokuserer på boligventilasjon

Ventilasjonsforum arrangeres på Gardermoen 1. november. Her vil boligventilasjon stå i fokus.

Publisert

Det årlige arrangementet hvor VBL fokuserer på ventilasjon har denne gangen sett framover på hva som skjer innen boligventilasjon. Utviklingen går raskt med fokus både på ny teknikk og miljøvennlige løsninger. Naturvernforbundet har kommet på banen med konkrete løsninger som er miljøvennlige som de nå vil presentere for første gang.
Energismart bolig er et fremtidig styringsprogram for bolig som de er i ferd med å utvikle. Tidligere har Naturvernforbundet blitt kjent for kampanjen med oljefri.no hvor de konkret viser hvordan oljeovner kan skiftes ut med varmepumper.

Nytt konsept

Nå bruker de oljefri.no som grunnlag for å gjøre noe med ventilasjon for bolig og vil komme med konkrete løsninger. Peter Heimstad kommer for å fortelle nærmere hva de jobber med.
– Dette er et nytt konsept som de vil fortelle mer detaljer om under Ventilasjonsforum. Foreløpig er dette nytt, men er et konsept som de ønsker å vise til blikkenslagerne, sier Magnar Stamnsve som leder energi- og ventilasjonsutvalget i VBL.

Brannisolering

Innbydelse er nå sendt ut og det er mulig å melde seg på inntil 20. oktober.
Dagskonferansen vil foregå fra 09-17 og får også en del med tema brann og brannisolering på bolig. VAV-styring er også i fokus på dette temaet som vil bli nærmere belyst under forumet.
– Utviklingen i bransjen skjer raskt, så det gjelder for blikkenslageren å følge med på det som skjer på flere områder, påpeker Magnar Stamnsve som håper flest mulig setter av den første dagen i november til å få mer kunnskap om ventilasjon.

Powered by Labrador CMS