Ventilasjon

Nytt sykehus på Hjelset utenfor Molde gir nå store kontrakter på ventilasjon.

Kjempekontrakt på sykehus-ventilasjon

To bedrifter skal dele på oppgaven med ventilasjon på nytt sykehus utenfor Molde, verdt minst 120 millioner kroner. Kontrakt for utvendig blikkenslagerarbeid er ikke avklart ennå.

Publisert

Skanska er totalentreprenør av nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal på Hjelset utenfor Molde. Nå har de tildelt entreprise for elektroinstallasjoner og ventilasjon til Bravida avdeling Trondheim.

Bravida Norge AS har engasjert Bryn Byggklima AS med ventilasjonen. Bravida har god erfaring med lignende prosjekt med andre sykehus rundt omkring i landet og viser med denne kontrakten at de kan konkurrere med andre store aktører.

– Vi kommer til å dele 50/50 mellom Bravida VVS i Trondheim og Bryn Byggklima på ventilasjonsdelen. Så får vi se på behovet for å leie inn ressurser utover vår egen kapasitet etter hvert, sier regiondirektør midt i Bravida, Petter Grande Storhaug til Blikkenslagere.no.

Skanska har en samspillskontrakt som gjør at alle detaljer ikke er på plass ennå, heller ikke hvor stor verdi kontrakten for ventilasjon blir på.

– Dette er vanskelig å si før til sommeren, men ut fra erfaringsbaserte tall vil jeg anta ca 120 millioner kroner, sier Storhaug.

Underleverandør

For elektro-delen har Bravida inngått samarbeid med Bratseth AS med hovedkontor i Sunndal og avdelingskontor i Molde. Betydningen for kontrakten for Bratseth er ennå uklar.

– I første omgang gjelder kontrakten for elektro, og det er uklart hvor mange titalls millioner dette betyr for oss, Rune Midthaug. Han regner med at det blir avklart i løpet av våren om det kommer noe innen ventilasjon som montering av anlegget.

Alle de berørte bedriftene som til nå har fått kontrakt må belage seg på en betydelig oppjustering av antall ansatte. I tiden fremover pågår detaljplanleggingen av sykehuset på Hjelset, og først mot sommeren blir det avklart nøyaktig hvem som gjør hva i samspillskontrakten.

Dersom avdelingen for Bratseth i Molde skulle få spørsmål om å bidra med montering av ventilasjonsanlegget på det nye sykehuset, vil også de ha behov for å øke bemanningen.

Lokalt samarbeid

Sykehuset på Hjelset skal stå ferdig mot 2024 og vil gi mange aktører høy aktivitet over flere år.

Skanska jobber nå med å justere planene for bygget etter en nedskalering som ble gjort i fjor for å spare penger. Her vil utvendige fasader og blikkenslagerarbeider bli avklart.

Flere lokale blikkenslagerbedrifter samarbeider om å posisjonere seg inn mot å få en denne kontrakten, men det er ventet stor interesse også utenfor regionen for å bidra på prestisjeprosjektet.

Powered by Labrador CMS