Tak og fasade

Konkurranseinstinkt gir overskudd

Gjennom 30 år i bransjen har John Erik Boothby brukt sitt konkurranseinstinkt fra ishockey. Dette fører til solid overskudd for Mester Blikk og Tak AS.

Publisert

Siden starten i 2010 har det vært økende oppdragsmengder, samtidig som lønnsomheten har økt. Med en omsetning på 15 millioner kroner for 2016, sitter firmaet igjen med hele 3,7 millioner kroner.
Etter et par år med liten nedgang i både omsetning og resultat, gikk det veldig godt i 2016.
– Tallene for 2016 må sees i sammenheng med 2015. Men generelt har vi hatt bra med omsetning og gode overskudd fra starten av, sier daglig leder John Erik Boothby.

Hater lave anbud

Han kom fra jobb i Euro-Blikk & Tak AS da han startet egen virksomhet med fokus på taktekking og blikkenslagerarbeid. Næringsliv, industri og entreprenører er kundene.
– Som aktiv ishockeyspiller har jeg opparbeidet et konkurranseinstinkt som jeg har tatt med meg inn i arbeidslivet. Det gjør at jeg hater å legge inn anbud på jobber som gir lite overskudd, selv om det kan være lite å gjøre en kort periode, sier han.
Fra firmaets oppstart har det vært jevnt godt med oppdrag for de fem faste ansatte pluss innleide. Det har også gitt overskudd.

Ikke billigst

– For det meste er det faste kunder vi samarbeider med. Det er ikke alltid vi er billigst, men vi er til å stole på og leverer god kvalitet, sier Boothy.
Hokksund er basen, men de jobber i et stort omland. Og de har vært heldige med å ha nok å gjøre også vintermånedene.
– Hvert år har vi stort sett hatt bra med oppdrag gjennom vinteren. Skal du komme godt ut av året må det være jobb å gjøre også om vinteren. Nylig fikk vi ny kontrakt for januar og februar, og vi har nå nok å gjøre helt fram til våren, sier John Erik Boothby.

Betaler ansatte godt

Skal det bli god kvalitet av arbeidet, er det viktig å betale de ansatte godt, mener Boothby.

– Foruten god styring av prosjektene, handler det først og fremst om å ha gode fagfolk, sier John Erik Boothby.
Han peker på at han gjerne betaler sine ansatte litt i overkant av hva som er vanlig i bransjen. Dette gjør at de føler seg verdsatt og står på ekstra.
– Selv om det koster litt ekstra i lønn, er det med på å smitte over på de ansatte som er villig til å holde seg oppdatert i faget og gjøre en god innsats.

Koster gulv

Boothby er som daglig leder med på det meste av det som skjer i bedriften. Han har god kontroll på alle prosjekter, innkjøp og forbruk av materialer. Samtidig stiller han selv opp med praktisk arbeid.
– Jeg kan ikke bare sitte på kontoret. Derfor er jeg med på verkstedet, koster gulv og tar tak der det trengs sammen med de andre, påpeker han.

Lagspill

Hans erfaring fra lagspill gjør at han ønsker at de alle skal gjøre hverandre gode. De er tre blikkenslagere og to snekkere som tar hele tak med taktekking og påfølgende blikkenslagerarbeid. I tillegg er det innleie når det er behov. Fagkombinasjonen bidrar til at firmaet får mange jobber hvor det skal gjøres begge deler. 2017 vil bli like bra når det gjelder omsetning og overskudd som tidligere år.

Powered by Labrador CMS