Tak og fasade

Mange gjennomføringer preger dette borettslags-taket på Majorstua.

Måtte legge taket på nytt

Først da blikkenslagerne inntok taket til borettslaget ble huseieren fornøyd.

Publisert

Borettslaget ved Majorstua i Oslo har endelig fått et godt tak som både er tett og som ser flott ut. Arbeidet var nesten ferdig da entreprenøren Bonum AS og huseier innså at løsningen ble for dårlig. Det var lekkasjer ved gjennomføringer og ulike andre problemer.

I stedet ble det valgt en ny løsning med lakkert stål med båndtekking-kvalitet levert av Ventistål. Her var det blikkenslager-firmaet Brodin AS som var utøvende og har arbeidet med fem ansatte fra mars. Nå er jobben ferdig og resultatet topp. Under overleveringen nylig var det ingen innvendinger på arbeidet som var utført.

Arbeidet ble preget av mange vinkler som krevde godt håndlag.

Tidkrevende

Bygget har fått nye takleiligheter og det er bygd opp med karnapper, piper og annet som krever gode gjennomføringer.

– Dette har vært et tidkrevende arbeid med mange gjennomføringer og falser som krever godt håndverk. Vi har hatt mange lignende prosjekt, og skal i gang med lignende prosjekt et annet sted i byen utover høsten, sier Jan Martin Brodin i Brodin AS. Han er stolt over det hans ansatte har utført på prosjektet. Også en lærling fikk være med på arbeidet og lært hvordan god båndtekking skal utføres.

Stort prosjekt

Med ni ansatte i bedriften blir dette et stort prosjekt når over halvparten er engasjert i over et halvt år. Det ble travelt å bli ferdig, men godt vær bidro til at prosjektet gikk godt.

– På bygget ble det laget en platting rundt huset hvor vi kunne ha båndtekkingsmaskinen stående og heise opp coilene for å arbeide på stedet. Det gjorde arbeidet lettere og raskere, sier Brodin.

Arbeidet på det neste prosjektet innebærer mer vinterarbeid, så det kan bli litt mer utfordrende med været.

Brodin AS hadde mange spennende utfordringer på prosjektet.
Lakkert stål med båndtekking-kvalitet preger taket.
Mange frembygg og piper gjorde arbeidet mer krevende.
Mange detaljer krevde godt håndverk.
Lakkert stål ble utført med båndtekkings-kvalitet.
Powered by Labrador CMS