Ventilasjon

Øyvind Skjærseth fra Ventistål på scenen sammen med Ingrid Gjessing Lindhave.

Stor interesse for ny Ventistål-messe

Bærekraft er tema for messen Ventistål Arena som arrangeres 24.-25. oktober. Over 300 deltakere og 32 utstillere har meldt seg på, og Ingrid Gjessing Lindhave er tilbake for å lede programmet.

Publisert

Fasade 19 ble arrangert i april og har blitt en tradisjonsrik messe annethvert år. Nå satser Ventistål også på en lignende messe for de som jobber med tekniske løsninger innendørs som ventilasjon og andre systemer.

Over 300 deltakere har meldt sin ankomst, og selv om påmeldingsfristen egentlig har gått ut, er det åpnet for mulighet for å melde seg på ut september, minst.

– I starten gikk det trekt med påmeldinger, men etter sommeren har det strømmet på. Vi har et håp om 400 deltakere, samtidig som 32 utstillere vil bidra med 100 personer, sier arrangementsansvarlig hos Ventistål, Nina Selboskar til Blikkenlagere.no.

For to år siden hadde Ventistål en messe sammen med Brødrene Dahl som ble kalt VVS-arena. Det ble en suksess, og nå tenkte Ventistål at de ville kjøre i gang et opplegg på egen hånd.

2600 kvadratmeter med plass stilles til disposisjon på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport på Gardermoen, og det blir en scene i midten med foredrag og underholdning.

Klimavennlig

Flere av foredragene vil gå på fremtidige klimavennlige løsninger, og også utstillerne har økende grad av fokus på bærekraftige løsninger. Derfor er undertittelen på messen «Bærekraftige systemløsninger». Dette er også et varsel om økt fokus på området fra Ventistål.

– Vi har en ambisjon om å være med på å påvirke til mer bærekraft fordi kundene vil kreve dette i økt grad framover. Derfor har vi planer om å være med på et prosjekt støttet av Innovasjon Norge om mer bærekraft, sier Nina Selboskar.

En svensk futurist ved navn Stefan Hyttfors skal snakke om fremtiden og endringer som må gjøres.

Seniorrådgiver i Multiconsult, John Viking Thunes, skal snakke om hvordan han mener vi kan løse miljøutfordringen.

John Moen vil snakke om avfallsfrie byggeplasser, og Arthur Buchardt vil blant annet snakke om prosjektet Mjøstårnet.

Bredt spekter

Erling Fossen var også tilstede på Fasade 19, og skal denne gangen snakke om «upcycling av byer». Katharine Bramslev som er daglig leder av Grønn Byggallianse skal komme med sine innspill til bransjen.

– Vi er meget stolte av et bredt spekter av fantastiske foredragsholdere. Noen vil foregå på hovedscene i senter av salen, og de mer spissede foredragene vil være på det vi har kalt «speakers corner», forteller Nina Selbuskar.

Under Fasade 19 var Ingrid Gjessing Lindhave programleder som utfordret foredragsholderne. Hun kommer også på Ventistål Arena, og får med seg komikeren John Brungot for å løse på stemningen.

– Foruten det faglige innholdet med utstillere som vil komme med nyheter, legges det opp til en uformell stemning hvor fagfolk kan hygge seg sammen, sier Selbuskar.

Påmelding kan skje her:

Powered by Labrador CMS