Tak og fasade

Bygget som blant annet skal gi rom for Fylkesmannen har fått fasade med ulike fargetoner.

Tøff fasade på kontorbygg

Fire ulike farger med kobbereloksert aluminium preger kontorbygget. Materialvalg og farger har folk ulike meninger om.

Publisert

De 1150 kvadratmeterne med fasader er kledd av Walther Karppinen & Sønn AS i Tønsberg.

Kontorbygget eies av Bjarøy Eiendom og skal blant annet gi rom for Fylkesmannen. Arkitekt KB Arkitekter AS har tegnet bygget, og gitt blikkenslageren fritt spillerom med hvordan fire ulike uttrykk spiller på fasadene.

– Vi har klipt og knekt de fire ulike farge-variantene på platene tilfeldig, og stokket de om uten planlagt mønster. Dermed har det blitt ulike typer fasader, sier daglig leder Walter Karppinen til Blikkenlagere.no.

Han har fått levert platene av Astrup og er nå straks ferdig med fasadene. Tilbakemeldingene fra folk flest har begynt å komme.

Tøff og stygg

– Noen synes en fasade er kjempetøff, mens andre fasader synes de er stygge. Det er ulike meninger, sier Karppinen.

Det er to ulike farger på kobbereloksert aluminium, hvor noen er glatt, mens andre er børstet. Dermed blir det fire ulike uttrykk som gir et spill på fasadene som et slags mønster.

Arbeidet startet i februar, og nå er hovedarbeidet med fasadene ferdig. Men blikkenslageren skal også montere lignende plater i resepsjonen til Fylkesmannen. Dette skal gjøres i løpet av sommeren.

Ser lyst ut

Hele bygget, som Betonmast Buskerud – Vestfold AS har vært hovedentreprenør for, skal være ferdig til overlevering i løpet av høsten.

– Vi har generelt klart oss bra gjennom korona-krisen og vi har fortsatt en god ordrebok fram mot høsten. Derfor ser det så langt lyst ut, og det kommer stadig inn forespørsler om nye prosjekt, sier Walter Karppinen fornøyd.

Han viser til at det skjer mye fortsatt i byggebransjen i regionen.

Kobbereloksert aluminium med ulike fargetoner preger fasadene.
De ulike fargene er plassert i et helt tilfeldig mønster.
Powered by Labrador CMS