Nyheter

Frode Hallum har nettopp vært i Tyrkia og sett på en laserskjærer han håper å få i hus en gang på nyåret. – Den vil kunne hindre at folk får senebetennelse, sier han.

Nytt hus for Hallum Tak og Blikk: Og snart ny laserskjærer…

Frode Hallums blikkenslagerbedrift vokser jevnt og trutt. Nå vurderer han å investere i helt ny laserskjærer.

Publisert

Frode Hallum (51) begynte i lære som blikkenslager da han var «rundt 20 år», som han sier det. Det var hos Gunnar Karlsen på Skytta i Oslo – GK Norge AS som det heter nå. Så jobbet han noen år hos Haug og Ruud AS på Lillehammer og senere seks år hos J & K Johnsen AS på Follebu i Gausdal.

– Så ville jeg jo tilbake til Fåvang der jeg vokste opp. Derfor ble Hallum Tak og Blikk en realitet, smiler Frode Hallum og fortsetter:

1000 TAKHATTER I ÅRET

– Og det var egentlig ganske dumt for vi har jo alt for mye arbeid, smiler han.

Hallum Tak og Blikk har i dag 11 personer i sving og av og til føler Frode Hallum at det er for mye å gjøre – særlig på høsten.

Du har nettopp vært i Tyrkia?
– Ja, jeg har vært og sett på en laserskjærer for å skjære ut komponenter. Vi skjærer ut over 1000 takhatter i året og i gjennomsnitt er det vel sju deler på hver av dem. Den jobben vil vi gjerne komme litt bort fra før folk får senebetennelse og blir sykmeldt, sier Frode Hallum som regner med at maskinen vil kunne komme en eller annen gang i løpet av vinteren.

– Det er en stor investering for oss. Det er snakk om 1,5 millioner kroner pluss installasjon. Derfor vil det ta litt tid før vi er i gang med den. De fleste bruker jo plasmaskjærer, men det kan vi ikke bruke her siden det er plastbelagt metall. Vi får se når den er på plass, sier Frode Hallum.

Bedriften har vokst jevnt og trutt siden han startet for rundt ti år siden:

– Ja, folk ringer støtt, sier han.

Hallum Tak og Blikk kjøpte nabohuset for en stund siden der det var et bakeri som gikk konkurs. Dermed har bedriften fått nye lokaler i bygget på Fåvang.

NYTT BYGG

Har dere store prosjekter?
– Du vet at her er det ikke så veldig store prosjekt å få sånn som det er i byen, men vi har nok å gjøre – også langt ut i neste år. Men hvis folk får dårlig råd nå på grunn av høye strømpriser og renter legger det kanskje en demper. Noen velger muligens å legge blikkenslagerarbeid litt på is. Det vet vi jo ikke nå, sier Frode litt betenkt.

Frode Hallum Tak og Blikk er en rendyrket blikkenslagerbedrift. Hallum er selv medlem av Innlandet Blikkenslagerlaug og bedriften er partner hos Flexit Partner. Det siste gir en del oppdrag de ellers kanskje ikke ville ha fått.

– Nå i vinter overtok vi nabobygget der Baker Hansen drev et bakeri som gikk konkurs. Vi kjøpte hele bygget og har fått nytt verksted og nye kontorer etter at vi har pusset opp, forteller en fornøyd og optimistisk Frode Hallum.

Powered by Labrador CMS