Nyheter

Kasper Tveter (t.v.) og Mathias Folkedal Holmen fikk overrakt diplom for svennebrev.

Nyutdannede tar ny utdanning

To blikkenslagere mottok diplom for beste svennebrev under VBLs sommerfest i Oslo, og nå er de allerede i gang med å ta mesterbrevet.

Publisert

De startet begge på idrettslinjen på videregående skole og begynte å jobbe hos Henry Hansen & Sønn AS etter at de var ferdig med militærtjenesten.

Etter fire års løp i bedrift tok begge to svennebrev i oktober og november. Under sommerfesten i lauget til VBL Oslo og Akershus fikk de utdelt diplom for beste svenneprøve.

Her var både medlemmer og leverandører invitert til hyggelig samling som tradisjonen tro Lindab har bidratt til å få i stand gjennom mange år. Foruten sosial samling var det også offisielle høytidelige handlinger.

Også det å hedre unge som tar utdanning er alltid en høytidelig anledning. De to fikk begge tildelt en pris på 10 000 kroner hver. Dette gis til beste svennebrev som deles ut i Oslo-lauget til svenner som har gjort det spesielt godt på svenneprøven.

Tar mesterbrev

Oldermann Jarle Kristiansen kunne med stolthet dele ut diplom og prispenger.

– Det var veldig fortjent og kunne dele ut til de to, mener Kristiansen.

Det er 10 år siden sist det ble delt ut en slik pris med penger. Kasper Tveter og Mathias Folkedal Holmen har imidlertid utmerket seg som to spesielt lovende blikkenslagere, og har vist en stor vilje til å lære seg mer.

Ønsket lykke til

Derfor var de to ikke før ferdig med svennebrevet før oppgaven med neste steg ble tatt. Nå er de begge i gang med utdanningen til mesterbrev og er ferdig med første året. Dette vil kunne gi de muligheter for å ta ytterligere oppgaver innen blikkenslagerfaget.

Laugsmedlemmene som var samlet til sommerfest mener verden ligger foran deres føtter og ønsket de lykke til med svennebrev, prisen og ferden videre.

Powered by Labrador CMS