Nyheter

Denne oppfinnelsen ble patentert for 20 år siden men har vært lite solgt. Nå vil Kent Østby relansere den.

Oppfinnelsen ingen ville ha relanseres

For 20 år siden ble en kryssløsning for ventilasjonsrør lansert, men ble kjølig mottatt av blikkenslagerne. Nå blir produktet relansert.

Publisert

Med patent på en løsning de mente var fremtidsrettet, begynte de å selge produktet til blikkenslagere og ventilasjonsbransjen. Mottakelsen var heller kjølig.

– I starten var produktet populært, men det ble aldri noen suksess. Bransjen tok det ikke i bruk, og en av årsakene kan være at de selv tapte arbeid på å kjøpe en slik ferdig løsning, sier daglig leder Kent Østby.

Han viser til at produktet har lavere pascal-verdier og tar bare en tredjedel av tiden å montere. Sistnevnte trekkes frem som en årsak til at bransjen ikke tok det i bruk. De tapte kort og godt arbeidstimer.

Mens produktet kostet mer å kjøpe, ble kostnaden når monteringen var ferdig omtrent den samme. Derfor valgte mange blikkenslagere heller å ta flere arbeidstimer.

Populært på messe

Nå er patentet gått ut, men Kro Produksjon AS tok med seg Kro-X på sin stand under Nordbygg-messen i Stockholm, og der fikk de veldig god respons. Derfor kan det nå bli aktuelt å relansere produktet, først i Sverige og så i Norge.

– Etter messen i april har vi fått mange forespørsler om produktet, sier Østby. Nå vil firmaet se på hvordan de tar fatt i produktet videre.

– Fortsatt er prisen litt høyere, så vi jobber med å få ned kostnaden på å produsere produktet. Mange på messen mente produktet var enkelt og interessant, sier Østby.

Nytt filter

Han hadde med seg Kro-X også under VVS-dagene i forrige uke, mest for å vise frem hva de har jobbet med.

Det var imidlertid andre produkter som var mer i fokus denne gangen. Spesielt et nytt filter for kjøkkenhetter ble godt mottatt hos de besøkende. Filter hindrer ikke bare partikler, men også fettdråpene fra å komme inn i kanalen. Dette er spesielt tenkt til storhusholdning og restaurantbransjen.

Powered by Labrador CMS