Nyheter

Geir Vernan, daglig leder for Schiedel Skorsteiner og Håkan Magnusson hos BMI Group Norge er glad for endringene.
Geir Vernan, daglig leder for Schiedel Skorsteiner og Håkan Magnusson hos BMI Group Norge er glad for endringene.

Rendyrker tak og tette bygg

Icopal øker fokuset på tak og tette bygg når de nå selger sine elementpiper, stålpiper og Celcius+ til Schiedel Skorsteiner.

Publisert

Selskapet Schiedel Skorsteiner er datterselskap av BMI Group. De eier også Icopal og Zanda takstein. Derfor ønsker eierne å samle virksomheten rundt pipler og ildstedet rundt Schiedel Skorsteiner AS. Med dette blir de den mest komplette aktøren innen dette segmentet på det europeiske markedet.

– Endringene vil gi fordeler til kunder, partnere og de som monterer. Vi får muligheten til å bygge ytterligere spesialkompetanse som totalleverandør. Blant annet er vi den eneste som kan tilby 30 års garanti på våre elementpiper, sier Geir Vernan, daglig leder for Schiedel Skorsteiner i en pressemelding.

Stort potensial

Håkan Magnusson, administrerende direktør for BMI Group i Norge, er også positiv til endringen.

– Vi ser et stort potensiale i denne nyheten. Piper og ildsteder har ligget utenfor Icopals kjerneforretning, og det er bedre for alle at våre gode produkter håndteres av en så kompetansetung organisasjon som Schiedel. Endringen vil gi oss begge bedre muligheter til å utvikle våre virksomheter, sier Magnusson som fremhever at Icopal og Zanda (Monier) som ny og sammenslått organisasjon nå får enda bedre forutsetninger til å fokusere på tak og tette bygg.

Øker omsetningen

Overføringen av produktansvaret skjedde ved nyttår. Vernan forventer nå pågang fra flere kunder som blir mer fornøyd med et større og bredere utvalg. Schiedel får også tilgang til Icopals logistikk-løsninger, noe som sikrer raskere og mer forutsigbar frakt over hele landet. Summen av positive endringer skal gi vekst på over 20 prosent i 2018.

– Vi skal nå øke omsetningen til over 100 millioner kroner. Vi får nye kunder, sterkere posisjon i markedet og tilgang til et større forhandlerapparat. I tillegg vil nye regler og forskrifter sikre et større totalmarked. Nye byggeforskrifter krever, med noen få unntak at alle nye eneboliger og småhus skal ha  pipe, og det vil skape en større etterspørsel etter våre løsninger, sier Vernan som varsler en mye tydeligere tilstedeværelse ute hos  partnere.

Pipe og peis

Han er også svært entusiastisk over å kunne markedsføre og selge Icopals tidligere produkter, der Celcius+ særlig fremheves. Dette er en løsning som kombinerer pipe og peis og kommer med en rekke fordeler i forhold til estetikk, plassbesparelse og unike varmelagringsegenskaper som gir lun oppvarming i hjemmet over tid.

– Vi har lenge sett trenden med at nordmenn bruker stadig mer på piper, peiser og ildsteder, og i mange hjem er det en av stuens viktigste møbel. Det vil være viktig for oss å hjelpe forhandlere med å skape gode løsninger og smarte funksjoner for kundene, og sikre at vår produktutvikling hele tiden støtter behovene fra kunder som blir stadig mer konstruktivt krevende, sier Vernan.

Powered by Labrador CMS