Nyheter

Fra å starte alene har Elisabeth Heien vokst til en bedrift med mange ansatte.

Rosa suksess trenger flere fagfolk

Elisabeth Heien har med rosa profil på kort tid bygd opp en attraktiv bedrift med 6 blikkenslagere. men trenger enda flere.

Publisert

Etter læretiden fikk ikke Elisabeth Heien tilbud om å fortsette hos den lokale blikkenslagerbedriften. Fra fortvilelse kom tanken om å starte for seg selv i 2017, og siden har det gått slag i slag fra et lite kjellerverksted alene til nytt og stort lokale med 6 blikkenslagere med hver sin rosa bil. I tillegg er det et par andre personer engasjert i bedriften Blikkenslager Elisabeth Heien AS.

– Jeg hadde ikke sett for meg en så sterk vekst som dette, og det har vært utrolig spennende å få med engasjerte medarbeidere, sier Elisabeth Heien med tilhold i Grimstad.

To av de som lærte henne opp da hun var lærling, er nå ansatt i den ferske bedriften.

Nå skulle Elisabeth Heien gjerne hatt et par blikkenslagere til for å ta unna alle forespørslene. Service og punktlighet har vært et viktig stikkord fra første dag. Men nå er pågangen så stor at de ansatte stilles på prøve med å få unna alle jobbene, og derfor blir det mye overtid.

– For meg blir det ingen sommerferie, og de ansatte strekker seg også langt for å sørge for at avtalt arbeid blir ferdig i tide, sier Heien.

Da hun begynte med første bil i rosa, sammen med verktøy og maskiner i samme farge, ga det en oppmerksomhet som ikke har blitt mindre med årene. Nå er det nye bygget de flyttet inn også preget av rosa, og ansatte går også i delvis rosa klær.

Elisabeth Heien startet for fire år opp egen bedrift med sin første rosa bil, og har siden vokst til mange ansatte.Anders Tøsse, Vest Vind Media

Oppmerksomhet

Det har gitt oppmerksomhet i lokale aviser, NRK, og nå har også Lindab vært på besøk for å lage noe på den spesielle bedriften med en kvinnelig leder.

– Profilen med rosa blikk har gitt oppmerksomhet, samtidig som vi har vært veldig bevisst på å fremstå med solid kvalitet og en positiv innstilling. At vi også legger ut arbeid som pågår på sosiale medier skaper oppmerksomhet. Nylig la jeg ut et bilde fra et tak på Facebook, og fikk straks 4 henvendelser fra personer som ønsket å få utført arbeid.

Elisabeth Heien innser at hun ikke er født som leder, og ser rollene har endret seg fra dag en alene til ansvar for mange ansatte. Etter flere runder der hun har fått svi for bare å tenke positivt og være optimist, har hun innsett at det er viktig å være realist og kunne gi ansatte konstruktive tilbakemeldinger for å bli bedre.

– Jeg vil jo helst bare være positiv og tro at alt går bra, men som leder har jeg lært at det er viktig med andre egenskaper også. Jeg er i en læreprosess som leder. Nå har jeg knyttet til meg en daglig leder som kan bidra til at vi ikke går på en smell i møte med ulike aktører i bransjen, sier Heien.

Overskudd

Så langt har det blitt overskudd de tre første regnskapsårene, og i fjor endte det med et driftsresultat på 320 000 kroner av en omsetning på 5,4 millioner kroner.

Tross kort historikk er bedriften i ferd med å utdanne sin andre lærling og har nå 4 med svennebrev. Senere blir det aktuelt å ta inn flere lærlinger for å sikre god arbeidskraft. Men allerede nå skulle de gjerne hatt 1-2 flere fagfolk til å ta unna oppgavene som strømmer på.

– Vi har mange faste snekkerbedrifter som vi har avtaler med, og de har veldig mye å gjøre. Foruten mange små oppdrag til private, har vi to større boligprosjekter for entreprenører som krever mye arbeid, forteller Heien.

Hun liker å ansvarliggjøre hver enkelt blikkenslager til å jobbe med de oppgavene som de trives best med. Én kan elske å få lagt mest mulig beslag og pipehatter, mens en annen trives best med gode løsninger for båndtekking.

Ikke for stor vekst

Elisabeth Heien og lærling Lene Lauvdal trives ute i det fri på jobb.

Lærling Lene Lauvdal har jobbet seg så mye opp i faget at hun har fått ansvar for å lede det ene boligprosjektet som pågår. Det gjør hun med innlevelse og ærgjerrighet om at det skal bli best mulig gjennomført. Den andre lærlingen Andreas Hodnebrog tok svennebrevet forrige fredag og er et humoristisk arbeidsjern.

Selv om oppgavene vokser og bedriften øker omsetningen, er det ingen ønske om å vokse for mye. Blikkenslager Elisabeth Heien AS har allerede blitt større på utvendig blikk enn den bedriften hun kom fra som lærling.

– Jeg har ikke lyst til å bli for stor. Det begynner å nærme seg en størrelse som er stor nok, og mer enn 10 ansatte er ikke ønskelig. Jeg vil ha personlig relasjon og ta vare på de ansatte, samtidig som jeg fortsatt elsker å være ute i felten selv, sier den rosa sjefen.

Hun er i disse dager ute på jobb til langt på kveld og trosser dystre spådommer fra legen da hun fikk påvist fibromyalgi. Sykdommen preger kroppen med smerter i muskler og senefester og ved store påkjenninger blir den ekstra plagsom.

– I perioder med for mye stress og utfordringer har sykdommen gjort at jeg måtte ta pause. Men det siste året har jeg vært veldig bevisst på å finne en balanse i livet og kjenne egen begrensning, slik at jeg ikke plages av sykdommen, sier Elisabeth Heien som i samme periode som bedriften startet opp har bygd eget hus med samboeren.

Ansatte har 6 rosa biler de bruker når de kjører fra det rosa fargede bygget de holder til i. Foto: Jenny Sundsvold
Powered by Labrador CMS