Nyheter

Lindab skal ta i bruk SSABs fossilfrie stål i 2026.

Samarbeider om fossilfritt stål

Fra 2026 skal SSAB levere fossilfritt stål til Lindab, til bruk i ventilasjonsanlegg og byggeprodukter.

Publisert

Sammen jobber de to selskapene med innføringen av SSABs fossilfrie stål til Lindab.

– Jeg er glad for å ønske Lindab velkommen som partner for fossilfritt stål. Sammen bidrar vi til reduserte karbondioksidutslipp i bygg- og ventilasjonssektoren og styrker konkurranseevnen, samtidig som vi opprettholder den høye kvaliteten på produktene, sier Martin Lindqvist, konsernsjef i SSAB.

– For oss i Lindab er spørsmålet om fossilfritt stål sentralt i vårt bærekraftsarbeid. Det er det ene tiltaket som har størst effekt på miljøet. Vi har hatt et nært forhold til SSAB i lang tid og er veldig glade for samarbeidet om fossilfritt stål. Vi ser frem til å kunne tilby våre kunder samme høye kvalitet som før, men med en enda sterkere bærekraftsprofil, sier Ola Ringdahl, konsernsjef i Lindab Group.

SSAB, LKAB og Vattenfall opprettet HYBRIT, Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology, 2016 med mål om å utvikle en teknologi for fossilfri jern- og stålproduksjon. I 2026 planlegger SSAB å forsyne markedet med fossilfritt stål i kommersiell skala etter en konvertering av Oxelösund-masovnene til en lysbueovn og ved å bruke jern laget med HYBRIT-teknologien, som erstatter kokskull som tradisjonelt er nødvendig for jernmalm. -basert stålproduksjon, med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Denne prosessen eliminerer praktisk talt karbondioksidutslipp i stålproduksjon.

Powered by Labrador CMS