Småblikk

Blikkenslagerfirma slått konkurs

Med en million kroner i gjeld på skatt og moms ble ventilasjons- og blikkenslagerfirmaet i Våler slått konkurs.

Publisert

6 ansatte har mistet jobben innen ventilasjons- og blikkenslagerfaget.

Med oppstart i 2017 hadde K Klima AS arbeid over hele Østlandet innen ventilasjon. Allerede oppstartsåret gikk firmaet med minus på 773 000 kroner av en omsetning på 4,4 millioner kroner. Dette fortsatte i 2018, selv om regnskapet ikke er klart ennå.

Eieren erkjente under konkursbehandlingen i Moss tingrett denne uka at firmaet var langt unna å kunne gjøre opp for seg mot kravet på over én million kroner i skatt og moms.

K Klima leide lokaler og ved konkursåpning var eiendelene kun tre eldre biler, samt utestående fordringer på 200 000 kroner.

Firmaet gikk så sent som for 8 måneder siden ut og utlyste to nye stillinger som ventilasjons-montører, men lå bakpå fra start av med innbetalinger av skatt og moms til staten.

– Ja, og det forklarer også konkursen. Firmaet har ikke klart å betale skatt. Det ble et uløselig problem, sier bobestyrer Bente Strømsæther til Moss Avis.

Hun viser også til at fjorårsvinteren skal ha gitt firmaet en trang start, hvor de økonomiske problemene deretter tårnet seg opp.

Firmaets eier skal også ifølge avisa for ikke lenge siden vært involvert i en konkurs i samme bransje.

Powered by Labrador CMS