Småblikk

Bygger sykehus og skoler for over 200 mrd.

Over 200 milliarder kroner skal investeres de neste årene i nye sykehusbygg og andre helsebygg, sammen med nye bygg i skolesektoren.

Publisert

Store investeringer gjøres i nye offentlige bygg.

Dette viser to rapporter som Byggfakta har fått laget. En rapport gjelder helsebygg, som viser at det skal investeres for 100 milliarder kroner, mens det for skolebygg planlegges investeringer for 118,5 milliarder kroner.

Både for hovedentreprenører og underentreprenører innebærer dette store anbud som lyses ut i årene som kommer. Allerede i år brukes det 32 milliarder kroner i ulike helsebygg landet rundt. De neste 5 årene er det beregnet utbygging for 85,5 milliarder kroner i nye sykehus og helsebygg.

Den store store utbyggingen av sykehusbygg har allerede startet i Stavanger. Det har gitt betydelige kontrakter for flere firmaer innen ventilasjon- og blikkenslagerfaget, blant annet for Lie Blikk.

De neste årene er det Hedmark og Buskerud som vil ha størst utbygging av helsebygg. Oppland og Aust-Agder er lavest på investeringer.

I undervisningssektoren viser rapporten at det investeres for 42 milliarder kroner i år, og 118 milliarder kroner de neste 5 årene. I denne sektoren skal det bygges mest i Akershus og Hordaland, mens Hedmark og Oppland har færrest planer for bygging.

Powered by Labrador CMS