Småblikk

Dårlig ventilasjon har satt elever i fare

Tette kanaler og store hull i branntettingen på ventilasjonsanlegget er bare noen av problemene ved Sentrum skole. Nå mener politikerne at arbeidet som er utført har satt elevene i fare.

Publisert

Dårlig utført renovasjonsarbeid ved Sentrum skole har ført til at hovedentrenøren er kastet ut, og Horten kommune er nå i gang med ny entreprenør. Samtidig havner saken i retten.

– Vi har avdekket null branntetting i samtlige sjakter. I ventilasjonen har vi funnet plast som ikke er fjernet og transportlokk på rørene som fortsatt sitter fast. Det betyr at ventilasjonsanlegget ikke gir noen effekt, sier prosjektleder for Sentrum skole, Helge Bergh til avisa Gjengangeren.

Allerede i 2008 ble skolen steng på grunn av muggsopp. 500 elever måtte flyttes ut og skolen var totalrenovert i 2012.

Men det ble raskt avdekket flere mangler og feil, og i 2015 ble samarbeidet med hovedentreprenøren Peab avsluttet.

I 2018 begynte arbeidet med å rehabilitere skolen for andre gang, og nå har kommunen tatt ut stevning mot de som utførte arbeidet første gang.

Etasje for etasje er gjennomgått for å avdekke feil og mangler, etter at både elever og lærere har klaget både på luft og andre forhold etter renoveringen.

– Entreprenøren som sto for renoveringen av Sentrum skole, har satt barn i Horten i livsfare. Dette må vi ta svært alvorlig, sier gruppeleder i Frp, Bjørn-Kristian Svendsrud til avisa.

Nå havner saken i retten i løpet av året.

Powered by Labrador CMS