Småblikk

Lasermåler for truck

For å kunne hjelpe alle som kjører truck til å treffe kjapt og riktig, har et nytt selskap utviklet en lasermåler.

Publisert

Siden starten i 2012 har selskapet Palart AS med midler fra Innovasjon Norge utviklet prototype og senere produktet Redeye. En boks montert ved siden av gaffelen skal redusere skader på materiell og gods.Siden starten i 2012 har selskapet Palart AS med midler fra Innovasjon Norge utviklet prototype og senere produktet Redeye. En boks montert ved siden av gaffelen skal redusere skader på materiell og gods.Med mellom 30-40 000 trucker i Norge er markedet stort for det nye produktet. Årlig skjer det mange skader på både produkt som fraktes på paller, bygninger og utstyr. Det er også 1-3 dødsulykker med truck i året. Når truckføreren setter seg inn i trucken starter Redeye automatisk, og slår seg automatisk av når trucken har stått stille i 40 sekunder.
HMS-produkt Etter fem prototyper og testing er produktet nå klart for salg og første leveranse skjedde i sommer.– I første omgang satser vi i Norge, men produktet har et potensiale i alle land. Dette er HMS-produkt. Lærer du å kjøre med dette så bytter du aldri, sier Arthur Robertsen som er daglig leder i Palart.
Lang batterikapasitet Batterikapasiteten er på opp til to uker ved daglig bruk i 7,5 timer. Løsningen leveres ferdig kalibrert til europall.

Powered by Labrador CMS