Småblikk

Ny ventilasjon gir større teatersal

Utskifting av ventilasjonsanlegget i kulturhuset i Tromsø kan gi plass til 200 flere publikummere i teatersalen.

Publisert

Det tradisjonelle kulturhuset midt i sentrum av Tromsø, som ble bygd i 1984, trenger sårt til fornyelse. Nylig har en stor samling av kulturfolkdiskutert fremtiden for bygget, og her kom det frem flere ønsker om endringer. I dag brukes kulturhuset av amatører, elever, studenter, organisasjoner og profesjonelle.

Vil gi større plass

Foruten behov for renovering og tilpasning til dagens behov, var det et grep som vil gi positiv effekt. Nordlysfestivalen bruker huset, og vil kunne få mer plass til publikum med et nytt ventilasjonsanlegg.

Festivalsjef Line Fusdahl har et klart ønske for bygget og ikke minst delen som blir kalt Verkstedet.

– For vår del skulle vi gjerne sett at Verkstedet fikk et nytt ventilasjonsanlegg slik at man kan utnytte kapasiteten der bedre. Hadde ventilasjonsanlegget blitt skiftet ut kunne det blitt plass til 200 flere, sier hun til avisa iTromsø.

Verkstedet, som er Hålogaland Teaters tidligere verksted fra da de ble «huset» der, rommer i dag cirka 400 publikummere. En slik fornyelse ville betydd mye for festivalen, og kunne potensielt bidratt til at de kunne hatt flere konserter i lokalet.

Powered by Labrador CMS