Småblikk

Slik unngår du trøbbel på julebordet

Mye alkohol og høy stemning kan skape problemer når bedriften møtes til julebord. Et klart råd er å huske at du er på jobb, dans mer og drikk mindre for å hindre trøbbel.

Publisert

Klare retningslinjer på forhånd trekkes frem som en viktig forutsening for at ikke din bedrifts julebord skal ende i krangel, uønskede situasjoner og at noen skal føle seg utenfor.

Byggenæringens Landsforening (BNL) går nå ut og kommer med konkrete tips både til ansatte og ledelsen om hvordan julebordet kan bli den hyggelige sosiale møteplassen det er ment som.

– Det er viktig å huske at julebordet er et jobbrelatert sosialt arrangement, og arbeidsgiver har ansvar for et fullt forsvarlig arbeidsmiljø også i en slik sosial setting, skriver BNL.

De peker på at klare retningslinjer for alkoholbruk og akseptabel adferd er viktig, og dette må være tydelig og godt kjent på forhånd. Derfor må alles forventninger til julebordet være avklart på forhånd.

– Det handler først og fremst om å skape en sosial arena der alle kjenner seg ivaretatte, trygge og inkluderte, men er BNL.

Hvordan eventuelle hendelser som måtte oppstå takles best dersom det er klare rutiner rundt dette på forhånd.

Råd både til arbeidsgiver og ledelse og til kollegaene er samlet her.

Powered by Labrador CMS