Nyheter

Torjus Øygarden er i full gang med eget firma for å kunne jobbe seg inn fri til skiaktiviteter om vinteren.
Torjus Øygarden er i full gang med eget firma for å kunne jobbe seg inn fri til skiaktiviteter om vinteren.

Startet firma for å stå på ski

For å kunne ta fri i perioder om vinteren slik at han kan dyrke interessen for ski, starten han opp sitt eget blikkenslager-firma.

Publisert

Etter tre år som ansatt tok 25-åringen fri og dro til Hemsedal for å dyrke sin interesse for fjell og skikjøring. For å kunne fortsette med sin hobby har han startet opp sitt eget blikkenslagerfirma i Tvedestrand.

– Hovedgrunnen til at jeg starter for meg selv er å kunne ha mer kontroll på eget tid og få mulighet til å reise og stå på ski og showboard om vinteren, sier Øygarden til Blikkenslagere.no.

Han er akkurat i gang og har fått sine første oppdrag. En avtale med A Ventilasjon AS gjør at han blir leid inn på jobber med ventilasjon. I tillegg skal han ta på seg utvendige blikkenslagerarbeider.

– Jeg hadde ingen drøm om å starte mitt eget, men så forandret ting seg og dette er en måte å få kombinere jobb og fritid jeg håper å få til, sier han.

Først begynte han på linje for bygg- og anleggsteknikk. Men etter et år skiftet han over til kokkelinjen, før han angret og fikk mulighet å jobbe i Arendal Ventilasjonsservice AS.

Tar svennebrev

Her ble han i tre år før ferden gikk til Hemsedal forrige vinter, hvor det ble mye kjøring på snø. Litt småjobber ga penger til livets opphold. Etter hvert kom ideen om å starte sin egen bedrift for å kunne både ha noe å leve av, samtidig som det er mulighet for å ta friperioder om vinteren når det er mindre aktivitet i byggemarkedet..

Foreløpig har Øygarden ikke tatt svennebrev, men tar sikte på at med fem års praksis skal det ordnes om et par år.

– Planen nå er å få i gang virksomheten og på sikt kanskje få 1-2 ansatte som kan drive sammen med meg. Det er mange jobber i markedet og gode tider for bransjen, så det håper jeg skal være mulig, sier Øygarden.

Han leier foreløpig verksted hos A Ventilasjon.

Sosiale medier

– Drømmen på sikt er eget verksted og full drift som blikkenslager, sier han.

Å ta seg av det praktiske med å drive eget firma er en utfordring, men han får hjelp av kona og regnskapsfirma. Likevel tar det tid å lære seg alle praktiske tingene, både med det faglige og alt rundt virksomheten.

Derfor har han tenkt seg på flere lokale kurs for nystartede bedrifter. Men en ting han allerede har klare tanker om er å drive aktiv markedsføring på sosiale medier.

– Jeg skal opprette side på Facebook og få en aktiv Instagram-konto hvor jeg kan promotere arbeid jeg utfører. Det vil markedsføre hva jeg kan gjøre. Samtidig har jeg kontakter med lokale snekker-bedrifter og andre som kan være med og gi meg oppdrag, sier Torjus Øygarden.

Torjus Øygarden tar ulike jobber utvendig.
Torjus Øygarden tar ulike jobber utvendig.
Powered by Labrador CMS