Nyheter

Strålende fornøyd med Fagmesse 2018

Utstillere og besøkende var strålende fornøyd med Fagmesse 2018. Arrangørene kunne se drømmen gikk i oppfyllelse med det som ble Skandinavias største blikkenslagermesse.

Publisert

Tidenes største blikkenslagermesse ble en stor suksess, og det virket som om alle var strålende fornøyd etter endt fagmesse fredag, hvor mange av de besøkende dro rett til Rockefeller på metallfest med mat og underholdning.

– Vi er kjempefornøyd med arrangementet, stråler leder for arrangementskomitéen, Torill Wollebekk. Hun har fått mange positive tilbakemeldinger fra både leverandører og blikkenslagere.

Wollebekk kunne sammen med resten av arrangementskomitéen puste lettet ut. Ikke bare gikk det bra, deres villeste fantasi gikk i oppfyllelse med nesten 1000 besøkende.

– Her er det faglig stor interesse og jeg er veldig positivt overrasket hvor stort og bra dette ble, sier selger Kjetil Engø hos Plannja.

Mange av utstillerne trekker frem at alle på messen er relevante besøkende. Det er stor forskjell fra andre byggemesser. Her var alle besøkende lidenskapelig opptatt av faget.

Liker maskiner

Den yngre generasjon var spesielt opptatt av maskiner og utstyr.

– Det er nok verktøy og maskiner som er mest interessant å se nærmere på. En slik messe gir inspirasjon til hverdagen, sier Gjøran Djupesland som jobber for Blikkenslager Leif Hansen.

At bedriftene tok med sine ansatte var noe spesielt mange unge satte mange pris på. Også leverandørene gleder seg over å komme i kontakt med nye generasjoner.

Messen hadde besøk av mange lærlinger og unge blikkenslagere.

– En slik messe er mer målrettet enn en stor messe jeg var på i Tyskland, sier Andreas Johansen fra Bygg og Ventilasjon i Bergen som sendte hele 14 ansatte til Fagmesse 2018.

Ønsker arkitekter

En av utstillerne kunne feire 20 år som ansatt for Rheinzink. Erling Lyche tok ordet mot slutten og takket for en flott messe.

– Dette har vært en strålende messe. Samtidig kunne vi hatt en halv dag til hvor det kunne vært seminar med arkitekter, samtidig som skolene kunne blitt invitert, sier Lyche.

Lærling Jonas Jortveit (t.v.) og Gjøran Djupesland med svennebrev hos Blikkenslagermester Leif Hansen trivdes på messe, spesielt med verktøy.Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media
Blikkenslagerne fikk både faglig oppdatering og litt underholdning.Foto: Anders Tøsse, Vest Vinde Media
Powered by Labrador CMS