Nyheter

Torgeir Kasin har lykkes med sin satsing på ventilasjon i eget firma.
Torgeir Kasin har lykkes med sin satsing på ventilasjon i eget firma.

Tjener gode penger på ventilasjon

Det er fullt mulig å tjene penger på å drive med ventilasjon, mener blikkenslageren som har vært gassellebedrift i flere år og har fokus på lønnsomhet.

Publisert

For bedriften TK Ventilasjonsteknikk AS er det viktigere med god lønnsomhet enn høy omsetning. Eneeier Torgeir Kasin lærte mye om styring av prosjekter da han i fem år fra 1998 jobbet med ventilasjon for ABB . Etter omlegging i selskapet valgte han i 2003 å starte opp sin egen ventilasjonsbedrift.

– Da var det mest ventilasjon på industribygg det gikk på. Senere har det også blitt boliger, sier Kasin til Blikkenslagere.no.

Gasellebedrift

Bedriften på Notodden har flere år på rad blitt gasellebedrift etter en solid vekst de siste årene. I 2014 omsatte de for 1,8 millioner kroner. I 2017 var omsetningen 11,7 millioner kroner. Minst like imponerende er et driftsresultat på 3,9 millioner kroner i 2017.

– Mens resten av bransjen ofte er fornøyd med rundt 5 prosent, har vi klart å få til langt høyere lønnsomhet i vår virksomhet, erkjenner Torgeir Kasin.

41-åringen har både svennebrev og mesterbrev i faget. Samtidig har han brukt tid på å lære seg god styring og oppfølging av hvert enkelt prosjekt.

Telemark og Buskerud

Kasin er opptatt av å være «hands on» på hvert prosjekt.

– Her gjelder det å være nøyaktig med bruk av materialer og utstyr, og sørge for at alt er på rett plass til enhver tid slik at arbeidstiden utnyttes optimalt.

Bedriften har hele Telemark og deler av Buskerud som sitt marked.

Varmepumper

Foruten tradisjonell ventilasjon har også varmepumper blitt en naturlig del av spekteret til boliger. Her leveres det anlegg med kombibatteri som har varme og kjøling på samme batteri. De enkleste anleggene prosjekterer de selv, mens prosjektering av større anlegg settes ut til andre aktører.

For 2018 blir det nok utflating i både omsetning og driftsoverskudd. Kasin har ingen ønsker om å vokse seg for stor.

– Vi har tidvis takket nei til prosjekter fordi vi i enkelte perioder har nok å gjøre. Om det kommer folk med den riktige bakgrunnen vil vi nok kunne ansette flere, men det er ikke noe poeng i å øke antall ansatte og omsetning om ikke resultatet også blir bra, sier Torgeir Kasin.

Powered by Labrador CMS