Nyheter

Trenger flere bygg-ansatte

Bygge- og anleggsnæringen vil hvert år framover til 2020 ha behov for 7000 nye fagarbeidere. Fram mot 2025 blir behovet enda større, viser tall fra BNL. Fremskrivingene…

Publisert

Bygge- og anleggsnæringen vil hvert år framover til 2020 ha behov for 7000 nye fagarbeidere. Fram mot 2025 blir behovet enda større, viser tall fra BNL.

Fremskrivingene i to FAFO-rapporter som EBA og BNL fikk utarbeidet viser at behovet for fagarbeidere er stort.

Med tanke på at utenlandske arbeidere i større grad kan komme til å reise hjem og behovet i bransjen er stor, skaper behov for å rekruttere fagarbeidere.

BIM og andre tekniske krav om økt kompetanse fører til behov for folk med utdanning som ingeniører og sivilingeniører i tillegg, skriver Byggeindustrien.

Fordi utviklingen på den teknologiske siden går så raskt også innenfor byggebransjen, blir det nå nye måter å rekruttere på. Det ansettes blant annet spillutviklere og programutviklere i flere større bedrifter.

Samtidig skriver VG om en undersøkelse som NHO står bak som sier at ett av yrkene som spås nedgang er det som går under betegnelsen bygningsarbeidere.

Her snakkes det om at det de neste 20 årene vil bli en årlig reduksjon på 235 jobber fordi byggenæringen i økende grad går over til fabrikk-produksjon.

Powered by Labrador CMS