Nyheter

Ukraina-konflikten skaper utfordringer

Konflikten i Ukraina skaper ringvirkninger også til fredelige Sørlandet: – Vi opplever problemer med enkelte leveranser, men ellers har vi mer enn nok å gjøre.

Publisert

Arnfinn Aamodt i Aamodt’s Blikk & Ventilasjon AS i Søgne gleder seg over høy aktivitet på Sørlandet, men sliter med en del vareleveranser.

– Vi har gode tider, selv om det er utfordringer i forbindelse med krigen i Ukraina. Da gjelder det å ligge i forkant, sier Arnfinn Aamodt.

Må være i forkant

– Problemet er å få tak i deler til for eksempel vifter, men vi har ikke noe problem med plater. Situasjonen krever at vi er litt mer forutseende når vi går inn i prosjekt og at ligger litt i forkant slik at vi ikke opplever å stå der uten de nødvendige materialene og utstyret vi trenger, sier Arnfinn Aamodt.

– Prisene kunne jo vært bedre. Det er press på priser, men det har det alltid vært. Så lenge jeg har alle guttene i arbeid er jeg veldig fornøyd, sier han.

Bedriften kom seg også godt gjennom pandemien.

– Det gikk stort sett veldig greit. Vi hadde full fart og nok å gjøre hele tiden. Det var godt med arbeid! Akkurat nå har vi to næring/leilighetsbygg i Kristiansand, pluss et stort bygg med leiligheter/næring og kontorer på Tangvall Arena i Søgne. Der har vi så vidt begynt. Tidligere hadde vi Byhaven i Kristiansand med 165 leiligheter pluss næringslokaler i første etasje. Jeg har kontor sammen med snekkere, rørleggere og malere og dermed kan vi jobbe sammen om å få oppdrag på boliger og rekkehus, forteller Arnfinn.

To lærlinger

Aamodt etablerte egen bedrift i 2008 – Aamodt’s Blikk & Ventilasjon AS i Søgne. Bedriften har vokst jevnt og trutt og i dag er det 11 ansatte her.

49-åringen var først nesten 20 år hos Olaf Jahnsen A/S Blikkenslagerfirma i Kristiansand.

– Jeg begynte der i 1988 og startet for meg selv i 2008. Det har gått veldig bra og vi har mer enn nok å gjøre. Det er arbeid nok ut året. Vi opererer fra Søgne til Lillesand, forteller Arnfinn Aamodt.

Firmaet hans driver stort sett med nybygg; leiligheter og rekkehus med særlig fokus på jobber utvendig og ventilasjonsarbeider. Aamodt har hele tiden satset på lærlinger og i øyeblikket har han to i staben.

– Ja, jeg legger vekt på å rekruttere lærlinger. Det er den eneste måten å få dyktige fagfolk på. Det er veldig vanskelig å få tak i folk ellers. To av mine fast ansatte har også gått i lære hos meg i tillegg til de to som nå er lærlinger. Det å få tak i en utlært blikkenslager er svært vanskelig!

Powered by Labrador CMS