Nyheter

Vegard Kristiansen trives best ute på arbeid som blikkenslager.
Vegard Kristiansen trives best ute på arbeid som blikkenslager.

Vil heller jobbe mer ute og tjene mindre

Livet bak datamaskinen og mye tid med administrasjon ble for kjedelig. Derfor solgte Vegard Kristiansen bedriften og begynte heller å jobbe ute alene, selv om han tjener mye mindre.

Publisert
Etter 10 år i Skoglund Ventilasjon AS startet Vegard Kristiansen opp Gjøvik Blikkenslagerservice AS i 2011 og drev i 8 år med 8-9 ansatte. Men virksomheten vokste raskere og ble større enn ønsket var, så i 2019 var han så lei av å sitte foran PC-en, administrere og ikke få tid til aktivt arbeid ute på prosjekt, at han fikk ansatt en ny daglig leder og solgte seg ut.
– Jeg får angst av å bli sittende lenge foran PC-en og jobbe inne med administrasjon, som det å lede en bedrift krever. Jeg er ikke bygd for å sitte i ro, sier 36-åringen som opprinnelig er fra Finnmark, men som reiste sørover i år 2000.
Å jobbe på tak slik som dette i Lillehammer gir Vegard Kristiansen visshet om at han har valgt riktig.
	

         Les også: Nyskapende solcelleprosjekt får pris
     
  			
Han startet først et enkeltmannsforetak, før han i år gikk over til å bli Entreprenør Vegard Kristiansen AS. Men han jobber alene og føler friheten er deilig.
Kortere dager
– Nå trenger jeg ikke å jobbe så lange dager, og kan være ute stort sett hele tiden for å drive med blikkenslagerarbeid. Selv om jeg tjener under halvparten av det jeg gjorde før er fritiden verdt det, sier Kristiansen.
I starten som selvstendig drev han som frilanser med alt fra å kjøre gravemaskin, være snekker og jobbe som blikkenslager, men etter hvert har det blitt stort sett bare jobb i faget han er utdannet i. Med bosted i Hov i Søndre Land har han et stort omland å ta på seg mange mindre prosjekter.
Nå jobber han med et takprosjekt med Plannja Trend i Lillehammer og et takprosjekt på Kampen i Oslo.
Plannja Trend er et populært produkt, slik som på dette taket i Lillehammer.
– Trend-platene er det et godt alternativ for de som ikke vil betale så mye. Jeg har en del prosjekt med dette materialet, sier han.
Høy aktivitet
Med verksted i Gjøvik tar han gjerne turer rundt i hele regionen. Om vinteren er det mindre av de mange små oppdrag som beslag, pipehatter og annet for private, så da er det greit å si ja til litt større takjobber. Administrasjon går kjapt med tekniske løsninger og så tar regnskapskontoret seg av resten.
– Har du fem kontaktpersoner i bransjen er det lett for en blikkenslager å få noe å jobbe med. Det er deilig å jobbe alene, og jeg møter jo folk ute på byggeplasser. Nå har jeg et mye bedre liv enn tidligere. Jeg hører nok av kolleger som jobber ræva av seg hele livet, tjener godt, men ikke får så mye annet ut av livet, sier Kristiansen.
Han setter pris på friheten og koser seg med ulike oppgaver som både er tradisjonelle enkle oppgaver, og også prosjekt med båndtekking.
Fra verkstedet på Gjøvik produserer Vegard Kristiansen det som trengs til kunder i regionen.
– Jeg får angst av å bli sittende lenge foran PC-en og jobbe inne med administrasjon, som det å lede en bedrift krever. Jeg er ikke bygd for å sitte i ro, sier 36-åringen som opprinnelig er fra Finnmark, men som reiste sørover i år 2000. Å jobbe på tak slik som dette i Lillehammer gir Vegard Kristiansen visshet om at han har valgt riktig. Les også: Nyskapende solcelleprosjekt får pris Han startet først et enkeltmannsforetak, før han i år gikk over til å bli Entreprenør Vegard Kristiansen AS. Men han jobber alene og føler friheten er deilig. Kortere dager – Nå trenger jeg ikke å jobbe så lange dager, og kan være ute stort sett hele tiden for å drive med blikkenslagerarbeid. Selv om jeg tjener under halvparten av det jeg gjorde før er fritiden verdt det, sier Kristiansen. I starten som selvstendig drev han som frilanser med alt fra å kjøre gravemaskin, være snekker og jobbe som blikkenslager, men etter hvert har det blitt stort sett bare jobb i faget han er utdannet i. Med bosted i Hov i Søndre Land har han et stort omland å ta på seg mange mindre prosjekter. Nå jobber han med et takprosjekt med Plannja Trend i Lillehammer og et takprosjekt på Kampen i Oslo. Plannja Trend er et populært produkt, slik som på dette taket i Lillehammer. – Trend-platene er det et godt alternativ for de som ikke vil betale så mye. Jeg har en del prosjekt med dette materialet, sier han. Høy aktivitet Med verksted i Gjøvik tar han gjerne turer rundt i hele regionen. Om vinteren er det mindre av de mange små oppdrag som beslag, pipehatter og annet for private, så da er det greit å si ja til litt større takjobber. Administrasjon går kjapt med tekniske løsninger og så tar regnskapskontoret seg av resten. – Har du fem kontaktpersoner i bransjen er det lett for en blikkenslager å få noe å jobbe med. Det er deilig å jobbe alene, og jeg møter jo folk ute på byggeplasser. Nå har jeg et mye bedre liv enn tidligere. Jeg hører nok av kolleger som jobber ræva av seg hele livet, tjener godt, men ikke får så mye annet ut av livet, sier Kristiansen. Han setter pris på friheten og koser seg med ulike oppgaver som både er tradisjonelle enkle oppgaver, og også prosjekt med båndtekking. Fra verkstedet på Gjøvik produserer Vegard Kristiansen det som trengs til kunder i regionen.
Powered by Labrador CMS