Nyheter

Bjørnar Eriksen foretrekker fast ansatte slik som her ved ny boligblokk i Orkanger.
Bjørnar Eriksen foretrekker fast ansatte slik som her ved ny boligblokk i Orkanger.

Vil klare seg uten innleie

Mens debatten raser om bruk av innleie i byggebransjen, ønsker blikkenslagere i Trondheim å klare seg uten bruk av innleie.

Publisert

Oppstarten av det nye blikkenslagerfirmaet har gått over all forventning.

– Vi ønsker å drive med egne ansatte og klarer å konkurrere mot bemanningsbyråer fordi vi har et godt rykte, sier Bjørnar Eriksen i Tempe Blikk og Ventilasjon AS.

Han startet opp firmaet sammen med fire andre aksjonærer på slutten av fjoråret og har etter ett års drift mer enn nok å gjøre med 10 ansatte. Med hovedvekt på ventilasjon er det mer enn nok å gjøre for blikkenslagerne som har god erfaring fra bransjen tidligere.

Med seriøs drift der de baserer seg på fast ansatte uten innleie, klarer de å få arbeid både i Trondheim og kommunene rundt.

Enkelte baserer seg mye på innleie av arbeidskraft, og flere bemanningsbyråer har egne folk som tar på seg hele oppdrag som underleverandører. Likevel har Bjørnar Eriksen klokketro på at deres satsing på faste ansatte med god kompetanse skal lykkes.

Mot strømmen

– Vi ønsker å gå mot strømmen. Der hvor mange bruker bemanningsbyråer til å utføre store deler av jobben med montasje av ventilasjonsanlegg, går vi andre veien og har lykkes godt så langt, sier Eriksen.

Første hele driftsår vil vise hyggelige tall, og de må til tider si nei til oppdrag på grunn av stor pågang.

– Det er kjekt å vise at det går an å drive på den gamle måten med bare fast ansatte. Vi har faktisk pågang av folk som vil begynne her, men vi vil ikke ta på oss for mye og vokse for raskt, sier Bjørnar Eriksen.

Stor boligblokk

Han og kollegene jobber nå med en stor boligblokk i Orkanger hvor det er mye ventilasjon som skal på plass. Ellers er det mange ulike oppdrag i Trøndelag.

Også kollegaene i Dahle Blikk As i Trondheim tenker mye av det samme. Selv om de har forsøkt med litt innleie for å ta unna topper, ønsker de å klare seg mest mulig med egne ansatte.

– Vår erfaring er at det er best å jobbe med egne ansatte som kan jobben godt, har samme språk og heller står på litt ekstra en kort periode for å få unna oppdrag, sier daglig leder Torgeir Rønning.

Powered by Labrador CMS