Nyheter

Fløystad Tak vokser og ønsker å tilby bred kompetanse innenfor arbeid på tak.
Fløystad Tak vokser og ønsker å tilby bred kompetanse innenfor arbeid på tak.

Vokser med oppkjøp og samarbeid

Taktekkerbedriften har de siste årene vokst både organisk og ved oppkjøp. Nå har de kjøpt enda en bedrift,og samarbeider tett med blikkenslageren.

Publisert

I fjor kjøpte Fløysand Tak opp Trondheim Tak i Trondheim, med underavdeling i Kristiansund. De har også utvidet virksomheten sørover fra Bergen og startet avdelingskontor på Stord.

Nå vokser de ytterligere med oppkjøp av Køning & Nesse AS som er et godt etablert takfirma med lang erfaring fra store og små prosjekter i Bergensområdet.

– Et slikt grep gjør oss i stand til å betjene kunder og markeder i ennå større grad enn tidligere. Med på laget får vi en ildsjel for kvaliteten til faget vårt, i tillegg til dyktige håndverkere, sier daglig leder Jan Espen Larsen.

Med på lasset følger nemlig grunnlegger Øystein Kønig som har vært eier og daglig leder. Etter oppkjøpet har selskapet over 100 ansatte.

Samarbeid om blikk

I tillegg ligger de vegg i vegg med blikkenslagerfirmaet Os Blikk & Fasade AS som har visse felles eierinteresser. Larsen utelukker ikke at det på sikt kan bli aktuelt med en nærmere organisering mellom selskapene.

– Med tak som trenger blikkenslagerarbeid er det lett at vi kontakter dem ved aktuelt arbeid som skal utføres. Ofte kan vi regne anbud med blikkenslagerarbeid som en naturlig del av kontrakten, sier daglig leder Jan Espen Larsen.

Han ser at markedet krever stadig større bredde i fagene og kontrakter med mange fag involvert. Da er det godt å ha tilgang til større kompetanse.

– Vi har også hatt kraftig organisk vekst, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS