Håkonshallen i Bergen blir dekket til fest 17. mars. Da benker feststemte blikkenslagere fra Vestlandsbyen seg til høytidelig feiring av at det har gått 100 år med arbeid gjennom lauget.

– Foruten mange fra Bergen som blir med, kommer det folk fra bransjen fra hele landet, sier Arvid Holum som leder jubileumskomiteen. Han har travle dager med å gjøre alt klart til markeringen.

Jubileumsåret er allerede i gang ved at boka om 100-åringen er ferdig trykket og klar til å gi et rikholdig tilbakeblikk gjennom alle disse årene. Boka heter «Kobberslagerne, blikkenslagerne og Bergens Kobber- og Blikkenslagerlaug 1918-2018».

Gitt ut bok

Her har det vært en komité i sving, med Helge Ryttvad som hovedansvarlig for arbeidet med å samle inn opplysninger.

– Allerede i 2014 begynte vi arbeidet med boka, og det har vært mange timer som har gått med. Det har ikke gått en dag uten at jeg har tenkt på den, sier Helge Ryttvad.

Sosial start

Mange blikkenslagere møtes fredag, hvor det er satt av tid til sosialt samvær sammen med VBLs samarbeidspartnere på hotellet hvor gjestene bor. Her vil det bli mingling, en lett stående buffet og god drikke. Tre timer av kvelden blir samlet, før hver enkelt kan gjøre hva de vil.

Lørdag blir det stor festmiddag i Bergens storstue Håkonshallen. Her blir det full middag og et rikholdig program som ikke arrangøren ønsker å avsløre alt av ennå.

Om ett år er det VBL sin tur til å feire 100 år. Også dette jubileet blir i Bergen.