Millioner av kroner har kommet inn ekstra i statskassen etter at Statsbygg har begynt et nærmere samarbeid med Skatteetaten.

Med en rekke tydelige krav og tiltak har Statsbygg i flere år gått foran for å bekjempe arbeidslivskriminalitet i byggebransjen.

Siden samarbeidet startet med Skatteetaten har 26 bedrifter blitt utestengt og mer enn 12 millioner kroner kommet inn til skattemyndighetene.

– Dette virker. Vi ser at utestengelsene har en klar avskrekkende effekt. Og de aller fleste som stenges ute, gjør opp for seg, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg på deres egen hjemmeside.

Han har vært med på Arendalsuka for å snakke om kriminalitet i byggebransjen og er glad for at firma som har utestående skatter og avgifter blir utestengt fra byggeplassen til de gjør opp for seg. Dette skal bidra til at useriøse ikke lenger får være på byggeplassene rundt i landet.

Årlig koster arbeidslivskriminalitet det norske samfunnet 28 milliarder kroner, og Statsbygg ønsker å gjøre det lettere å være seriøs.

– Vi ber politikerne vurdere hva som kan gjøres for å gi bedre tilgang til relevant informasjon. For eksempel vil bedre tilgang til konkursregistret hjelpe oss. Det samme vil mindre strenge regler for Skatteetatens taushetsplikt, sier Nikolaisen.