Med kontor og verksted på Rissa, og eget verksted på Brekstad, er det full fart for de 5 ansatte med svennebrev og en lærling i Jensen Blikk AS.

Bendich Jensen startet bedriften i år 2000, etter erfaringer både fra offshore, maritim næring og byggebransjen. Etter 20 år var det på tide å bli pensjonist og overlate driften og eierskapet til andre. Nå har overtakelsen formelt kommet i orden.

– Vi er nå tre ansatte som fant ut at vi ville kjøpe driften og fortsette under samme navn. Her blir det videre satsing på samme måte som vi har drevet tidligere, sier daglig leder Tony Jensen som har tatt mesterbrev.

Han er nevøen til Bendich Jensen og begynte som sommerhjelp, før han startet som lærling i 2009. To år senere satt han med svennebrev og fast jobb.

– Jeg fikk i sommerjobben prøve meg på forskjellig arbeid og se hvordan arbeidet fungerte. Da fikk jeg lyst til å jobbe med metall og forme slette plater til det du måtte ønske av ferdig produkt, sier Tony Jensen.

Spennende arbeid i kobber gir variasjon for de ansatte. 

Spennende arbeid i kobber gir variasjon for de ansatte. 

Mest fasader

Han eier nå virksomheten sammen med Ove Benjamin Tokstad og Odd Johan Røsvik. Bortsett fra en liten dupp i mars med korona-utbrudd, har året gått som normalt med arbeid innenfor flere områder.

– Vi har mest arbeid utvendig med fasader. Det er mange rehabiliteringsprosjekt, men også noen nye bygg. I området vi jobber er det jevnt med prosjekt på industribygg som skal ha ny fasade, med tilhørende beslag rundt vinduer, dører og hjørner. Noe arbeid er med båndtekking også. Her jobber vi mest med stål, sier Jensen.

Forsvaret på Ørland har blitt en viktig kunde. Her har de fast serviceavtale med jevnlige oppgaver, noe som førte til at det ble opprettet et eget verksted.

Mye i Trondheim

– Gjennom en avtale med en entreprenør på Ørland er det utsikter for jevnlig arbeid der i tiden som kommer. Da er det stort sett to ansatte som reiser ut og er der i perioder, sier Jensen.

Ellers er det rundt Rissa og mot Trondheim det er mye å gjøre. Foruten egne prosjekter som de produserer og monterer på, har de også en stor produksjon til snekkerfirma som trenger blikkenslagerprodukter.

Ekstra bra i fjor

Fjoråret ble kjempebra for bedriften, med en omsetning på 12,9 millioner kroner og overskudd på 2,2 millioner kroner. Det er betydelig vekst fra året før, hvor omsetningen var 8 millioner kroner med et overskudd på 713 000 kroner.

– Ett stort prosjekt bidro til den store økningen. I år blir det ned mot tidligere resultat igjen, men vi er godt fornøyd med aktiviteten, sier Tony Jensen.

Arbeid med tak slik som denne boligen fyller ordreboken.

Arbeid med tak slik som denne boligen fyller ordreboken.