Blikkenslagerbedriften Vidar Godø AS har lenge vært svært bevisst på å bygge opp kompetanse. Bedriften har nå blitt 30 år, har fire blikkenslagermestere og en femte er under utdannelse.

Olav Andreassen, daglig leder, synes det er unikt at mestere velger å bli i bedriften fremfor å starte for seg selv og tar det som et tegn på at det er en god plass å være ansatt, både faglig og sosialt.

Vidar Godø AS har 20 ansatte og nærmer seg 30 millioner kroner i omsetning. Det er en historie firmaet er stolt av. Firmaet ble startet av Vidar Godø som fortsatt er aktiv i driften.

Bra oppdragsmengde

– Hvilke utslag har pandemien gitt for dere?
– Det har vært en positiv utvikling under pandemien. Det virker som om folk har vært villige til å investere hjemme. Det blir spennende å se hvordan utviklingen blir fremover med tanke på økning i priser på materiell. Er folk fortsatt interessert i å investere eller setter de seg på gjerdet? Vi ser optimistisk på fremtiden. Oppdragsmengden er bra, sier Olav Andreassen.

Vidar Godø i sine yngre dager på Aspøy skule. Fortsatt går det mye på tak for bedriften og gjerne spesielle tak.

Vidar Godø i sine yngre dager på Aspøy skule. Fortsatt går det mye på tak for bedriften og gjerne spesielle tak.

Foto: Vidar Godø AS

– Dere har tatt grep med tanke på å få flere kompetente folk?
– Ja. Det er også viktig for kundene å vite at vi har kompetente folk, sier Andreassen som forteller at de særlig har spesialisert på tak – spesielle tak med tårn og spir.

– Takarbeid er vår store styrke. Vi selger og monterer rundt 50 tak hvert år. Vi er nok ledende på Nordvestlandet innenfor skråtak, mener Andreassen.

Kompetanse

Han mener kompetanse er viktig for å ivareta det faglige miljøet i bedriften. Det gir trygghet også for kundene.

– Vi ønsker å legge til rette for at unge, nyutdannede skal få faglige utfordringer. Det bidrar forhåpentligvis også til ytterligere rekruttering. Kompetanse gir vekst for bedriften og er viktig for å kunne ta kompliserte oppdrag, sier Andreassen.

– Ålesund er en spesiell by med Jugend-arkitektur. Betyr det at dere har ekstra utfordringer?
– Ja, Ålesund har en unik arkitektur med utstrakt bruk av gamle håndverksmetoder. Bygningene har rik utsmykning og vi er jevnlig i aktivitet med vedlikehold og utbedring av for eksempel tårn og tekking av gesimser. Det gjør blikkenslagerarbeid variert, utfordrende og veldig spennende, smiler Andreassen som mener den spesielle arkitekturen bør gjøre det ekstra interessant for ungdommer å søke jobb i Ålesund.